<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Microsoft ønsker å sluke hele TikTok

Oppkjøpet kan være på over 50 milliarder dollar.

Publisert 6. aug. 2020 kl. 20.39
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 152 ord
OPPKJØP: TikTok har blitt en verdenskjent app. Nå ønsker Microsoft å kjøp hele virksomheten. Foto: Bloomberg

Tidligere i uken ble det kjent at Microsoft fortsetter samtalene med den kinesiskeide videodelingsappen Tiktok for å kjøpe deres virksomhet i USA.

– Etter en samtale mellom Microsofts administrerende direktør Satya Nadella og president Donald Trump, er Microsoft villig til å fortsette diskusjoner for et mulig kjøp av Tiktok i USA, skrev selskapet.

Nå skriver Financial Times at Microsoft er interessert i å kjøpe hele den globale virksomheten, ifølge fem personer som er kjent med saken.

Microsoft var nær en avtale med å kjøpe TikTok India, men den falt igjennom, skriver avisen og siterer en person som er kjent med saken i India.

Kilder har tidligere uttalt seg om at hele TikTok kan være verdsatt til mer enn 50 milliarder dollar, tilsvarende 450 milliarder kroner – nesten like mye som Equinor.

Donald Trump har gitt eierne av Tiktok, kinesiske ByteDance, en frist på 45 dager, til 15. september, med å komme til enighet med Microsoft om et salg.