Fikk opptur av felles fiende

En felles fiende og et tydelig mål har gitt positive utslag for IT-direktøren i Helse Sør-Øst.

POSITIV EFFEKT: En stor positiv effekt av krisen er at alle aktører i helsesektoren har jobbet konstruktivt sammen om å finne løsninger, ifølge IT-direktøren i Helse Sør-Øst. Foto: NTB Scanpix
Teknologi

Hvor var du da Erna Solberg stengte ned Norge?

Da var jeg på styremøte i Helse Sør-Øst ved møtesenteret vårt på Grev Wedels plass.

Hva er de største utfordringene dere har hatt i IT-avdelingen under coronakrisen?

Å raskt få på plass nye digitale løsninger. Det dreier seg da først og fremst om løsninger som for eksempel videokonsultasjon som gjør at helsepersonell kan kommunisere med pasientene uten at man må møtes fysisk.

Har coronakrisen gitt noen positive utslag for IKT-arbeidet i virksomheten?

En stor positiv effekt av krisen er at alle aktører i helsesektoren har jobbet konstruktivt sammen om å finne løsninger. Det er noe i en felles fiende og et veldig tydelig mål som både frigjør masse energi og gjør at det ikke er lov å si nei. Det hadde vært utrolig verdifullt og engasjerende om vi klarer å ta med oss noe av dette inn i hverdagen.

Rune Simensen. Foto: Helse Sør-Øst

Påvirker coronakrisen IT-budsjettet og påvirker den hvordan pengene skal fordeles fremover?

Vi har fått noen ekstra kostnader, både for å få på plass løsninger raskt og fordi vi har måttet utsette noen prosjekter. Samtidig har vi fått tilleggsbevilgninger etter behandling av Stortingsproposisjoner og gjennom foretaksmøte med vår eier, Helse- og omsorgsdepartementet. Vi må se hele året under ett før vi kan trekke konklusjoner, vi vet ikke helt hva høsten bringer ennå.

Hvordan håndterer dere kompetanseunderskuddet i IKT-næringen?

Det er alltid utfordrende å tiltrekke seg de beste medarbeiderne. Men vi har heldigvis utrolig mange spennende oppgaver som skal løses de neste årene. Teknologi blir helt sentralt for å løse bærekraftutfordringen i helsesektoren og vi opplever at mange tiltrekkes av det samfunnsansvaret vi har.

Hvilke apper bruker du mest i ferien?

Med ferietid satser jeg på at både Spotify, Garmin Connect og Netflix blir mye brukt. Men med to tenåringsbarn og mer kontaktløs betaling kommer nok også Vipps høyt opp i sommer.

Hvordan stiller du deg til å dele privat informasjon som for eksempel sporing via apper som Smittestopp?

Personlig er jeg prinsipielt positiv til å dele en del privat informasjon for å bidra til fellesskapet vårt. Men det er ekstremt viktig at man ikke samler inn mer informasjon enn strengt nødvendig, og ikke minst behandler informasjonen slik lover og forskrifter tilsier.

Hvordan holder du deg oppdatert på ny teknologi?

Mest lærer jeg nok gjennom alle problemstillingene jeg møter hver dag på jobb. Ellers prøver jeg å få lest litt og deltatt på en teknologikonferanse i ny og ne.

Hvilken teknodings er du mest fornøyd med?

Noe så kjedelig som iPhone.

Hva er Norges mest spennende teknologiselskap?

Den er tøff! Mest spennende er jo gjerne de selskapene som er i utvikling, og da ville jeg sett på mindre selskaper, gjerne med utgangspunkt i startups. Anbefalingen min er å kikke på selskaper innenfor helse som fokuserer på AI og persontilpasset medisin – her har Norge sterk kompetanse i et globalt perspektiv, og her skjer det utrolig mye spennende!

MINI-CV

Alder: 49.

Utdanning: Sivilingeniør teknisk kybernetikk + MBA (NTNU/NHH/University of Singapore).

Tiltrådte: September 2018.

Medlem av ledergruppen: Ja.

Smarttelefon: iPhone X.

Favorittapp: KOMP.

Favorittnettsted: aftenposten.no.

helse sør-øst
helse- og omsorgsdepartementet
it-direktør
coronakrisen
Nyheter
Teknologi