Mercell styrker sin europeiske oppkjøpsstrategi ved å hyre inn M&A-ringreven Jacob Møller fra Schibsted

Nylig børsnoterte Mercell ansetter Schibsteds mangeårige M&A-sjef Jacob Møller for å bygge opp en fast oppkjøpsavdeling.

OPPKJØPSEKSPERTISE: Mangeårig leder av M&A-avdelingen i Schibsted, Jacob Møller (t.v.), er den fjerde tidligere Schibsted-sjefen som er hentet inn til Mercell-sjef Terje Wibes nye lederteam. Foto: Christian Lien
Teknologi

– Markedet for offentlige anbudsprosesser i EU minner mye om det Schibsted så da de bestemte seg for å satse internasjonalt med rubrikkannonser, sier Mercell-sjef Terje Wibe.

– Markedet er veldig fragmentert med mange små aktører. Ofte er det IT-selskaper som har bygget en teknologi, men som mangler det helhetlige markedsplass-fokuset, noe som er kjernen i vår forretningsmodell.

Det nylig børsnoterte selskapet Mercell har uttalte ambisjoner om å bli en markedsleder på sitt felt i Europa, noe som hovedsakelig skal skje gjennom oppkjøp.

Selskapet har nå hyret inn oppkjøpsekspertise i form av Schibsteds tidligere M&A-direktør Jacob Møller, som skal bidra med å bygge opp en tilsvarende avdeling i Mercell.

Han er for øvrig den fjerde eks-Schibsted-sjefen som er hentet inn til Mercells ledergruppe.

Viking-satsning

Tross det fransk-klingende navnet er Mercell et helnorsk selskap, startet i 1999, og som i mange år drev med en jevn, organisk vekst på komfortable 15 prosent i året. Helt frem til i fjor.

Basisen for Mercells tjeneste er EUs anskaffelsesdirektiv, som sier at alle offentlige innkjøp over en viss størrelse skal registreres digitalt. Det må skje gjennom en elektronisk plattform som blant andre Mercell tilbyr.

Mercell har lenge vært markedsleder i Norge, og først da Viking Ventures ble hovedeier i 2018 begynte selskapet å vurdere mulighetene for en mer ekspansiv vekst i Europa, med oppkjøp som hovedstrategi.

Selskapet startet med å kjøpe tre selskaper i fjor, og ytterligere tre hittil i år, noe som har tredoblet selskapets årlige inntekter (ARR) på bare et drøyt år.

Mer av verdikjeden

– Viking bidro til å legge en strategi for videre vekst og å bygge opp et lederteam rundt meg. Frem til da hadde det stort sett vært bare jeg og gründeren, forteller Wibe.

Vekststrategiens tre hovedben er å gjøre ytterligere oppkjøp i Norden, konsolideringer i resten av EU-området, samt å få kontroll på en større del av verdikjeden.

Hittil har Mercells løsning vært fokusert på pre-award-delen av innkjøpsprosessen, altså det som skjer fra utlysning til kontrakten er underskrevet.

Nå vil selskapet også å ta hånd om mer av post-award-delen, der de fysiske leveransene og ikke minst betalingen skjer.

– De tre siste oppkjøpene våre har vært selskaper innen post-award-segmentet. Målet er å bli en totalleverandør for hele innkjøpsprosessen, fra konkurranseutlysning til betaling, sier Wibe.

Kjempesjanse for Norden

Selskapet gikk på børs (Merkur) 9. juli, og den sterkt overtegnede noteringsemisjonen fanget interessen til flere internasjonale teknologiinvestorer. De fire største deltagerne var det amerikanske teknologifondet Luxor Capital, DNB Asset Management og de to svenske fondene Swedbank Robur og TIN.

– Det er en interessant faktaopplysning her at Norden er helt i fremste rekke innen digitalisering av veldig mange typer tjenester, også på dette området, sier Wibe.

– Dette er et viktig konkurransefortrinn fordi det gir oss mulighet til å være tidlig ute med å se behovet for nye digitale løsninger, utvikle dem og lansere dem internasjonalt. Mercell har akkurat nå har et tidsvindu hvor vi mener vi har sjansen til å bli en leder i Europa.

Ser få utfordrere

Tidligere Schibsted-sjef Jacob Møller har som oppgave både å følge opp pågående oppkjøpsmuligheter, men er også hyret for å bygge selskapets egen M&A-avdeling med ekspertise til å gjennomføre den omfattende oppkjøpsstrategien. Han er formelt innleid på privat konsulentbasis, og har også kunder i tillegg til Mercell.

De seks seneste oppkjøpene har gitt selskapet kontorer i foreløpig ni land.

– Hva med konkurrenter?

– Vi kommer ikke til å ha dette markedet alene, og vi har konkurrenter med sterke posisjoner i noen regioner. Men vi ser ingen som er i nærheten av å kunne gjøre en lignende internasjonal satsning som vi gjør, sier Wibe.

– Norden har som sagt det mest avanserte markedet for slike tjenester i dag, og her er vi soleklar markedsleder.

digitalisering
offentlige innkjøp
mercell
merkur market
oppkjøp
teknologi
offentlig sektor
eu
eøs
it
dnb asset management
swedbank
schibsted
finn.no
Nyheter
Teknologi
Børs