Børskandidaten Volue sikret avtale med kraftgiganten EnBW

Volue får den tyske kraftkjempen EnBW på kundelisten. Det sikrer stabile inntekter for teknologiselskapet som kan havne på børs neste år.

FIKK NY STORKUNDE: Adm. direktør Trond Straume i Volue, som er et datterselskap av Arendals Fossekompani. Foto: Volue
Teknologi

– Avtalen med EnBW, som har 5,5 millioner strømkunder, understreker den sterke posisjonen vi har i Europa. Fire av de fem største kraftselskapene er allerede på kundelisten vår, sier Trond Straume, adm. direktør i det norske teknologiselskapet Volue.

Tyske EnBW erstatter sitt eget styringssystem med en skybasert løsning fra Volue.

Den skal kunne håndtere ulike energiformer, skiftet fra fossil til fornybar energi, og et marked på vei mot transaksjoner nær sanntid.

– Vi skal automatisere en rekke prosesser, men først og fremst skal vi øke topplinjen til EnBW, sier Straume.

EnBW omsatte i første halvår for nær 10 milliarder euro, og fikk et justert driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) på 1,6 milliarder euro. 

Børskandidat

Avtalen har i utgangspunktet en varighet på inntil 10 år og trolig vil de årlige inntektene for Volue være i størrelsesordenen 10 millioner kroner.

Det sikrer stabil inntjening for Volue som er resultatet av at det industrielle investeringsselskapet Arendal Fossekompani i mars slo sammen datterselskapene Powel, Scanmatic, Markedskraft og Wattsight.

– Volue ble etablert for å hjelpe kundene lykkes i overgangen fra fossil til fornybar energi gjennom å tilby digital teknologi og dyp industriell kunnskap, sier Straume.

Da Finansavisen omtalte sammenslåingen uttalte konsernsjef Ørjan Svanevik i Arendals Fossekompani at det kunne bli aktuelt å børsnotere Volue.

– Det er styret som må ta stilling til det, men et naturlig tidspunkt kan være i 2021, sa han.

Jakten på «grønne aksjer» har bidratt til at flere investorer har fattet interesse både for Arendals Fossekompani og Volue, ifølge Svanevik.

volue
arendals fossekompani
tyskland
Skyløsning
kraftselskaper
Nyheter
Teknologi
Børs