Mener kursfall gir kjøpsmulighet

Selv om Kahoot! leverte knallsterke tall ble aksjen straffet på Merkur Market på grunn av guidingen. Det mener Henriette Trondsen i Arctic Securities er en perfekt kjøpsmulighet.

LØP OG KJØP: Analytiker Henriette Trondsen i Arctic Securities har klokkertro på Kahoot! og mener kursen burde stå i 60 kroner. Foto: Foto: Iván Kverme
Teknologi

Allerede i juli måtte spillselskapet Kahoot! ut i markedet og informere om monstervekst i andre kvartal. Derfor var det ikke knyttet så stor spenning til regnskapstallene som ble sluppet torsdag morgen.

– Forventningene inn i kvartalet var relativt høye, så jeg ventet at aksjen skulle være marginalt ned ved åpningen. Investorene jeg har snakket med har vært litt skuffet over guidingen for tredje kvartal med relativt flat inntektsvekst sammenlignet med forrige kvartal, sier analytiker Henriette Trondsen i Arctic Securities.

Kahoot! venter at inntektene skal øke med 180 prosent sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor. På helårsbasis guider spillselskapet inntekter på mellom 35 og 38 millioner dollar, og positiv kontantstrøm fra driften i andre halvår.

– Det er viktig å huske på at Kahoot! har noen sesongsvingninger og visibiliteten er lav nå, spesielt rundt hvor mange brukere det får når skolene starter opp for fullt igjen. Jeg tror guidingen er konservativ på grunn av det, sier hun.

Aksjen ned

Kahoot!-aksjen har hatt en tendens til å reagere positivt på kvartalstall, men det var ikke tilfellet denne gangen. Aksjen var torsdag ettermiddag ned 3,4 prosent til 39,60 kroner. Siden årsskiftet er kursen opp 80 prosent og nå prises egenkapitalen i selskapet til nesten 16 milliarder kroner.

– Jeg tror dagens kursfall er en kjøpsmulighet og at resultatoppdateringen før tredjekvartalsrapporten vil være bedre enn dagens guiding. Kahoot! lanserer flere nye produkter i høst, noe som burde støtte en fortsatt sterk inntektsvekst, sier Trondsen, og fortsetter:

– Det inkluderer et familieabonnement, Academy (markedsplass for lærere, red.anm.), og flere andre produkter for lærere og bedrifter. Derfor vil Kahoot fortsatt være en av mine «top picks» innen teknologisektoren. Jeg vil gjøre kun mindre estimatendringer etter dagens rapport.

Arctic Securities har en kjøpsanbefaling på Kahoot! med kursmål på 60 kroner.

Vil oppjustere estimater

Også Petter Kongslie i SpareBank 1 Markets lot seg imponere av rapporten og sendte ut følgende beskjed til meglerhusets kunder:

 «Er det bare meg, eller støtter en fri kontantstrøm-margin på 40 prosent den langsiktige guidingen på EBITDA-margin? Og vær oppmerksom på at det leveres samtidig som inntektene vokste med 300 prosent år-over-år og 50 prosent fra forrige kvartal».

IMPONERT: Petter Kongslie i SpareBank 1 Markets. Foto: Olav Gram Degnes

Til Finansavisen utdyper analytikeren:

– Etter rapporten vil vi øke våre estimater på fri kontantstrøm og gjenta meldingen fra alle våre tidligere rapporter om at Kahoot! er et av våre tre «top picks» innenfor IT-eksponering. En viktig trigger fremover blir noteringen på Oslo Børs hovedliste i løpet av første kvartal til neste år, sier han.

Kraftig vekst

For dem som ikke satt klistret foran skjermen i sommer, hadde Kahoot! fakturerte inntekter på 9,6 millioner dollar i andre kvartal, mot 2,3 millioner i samme periode i fjor.

Det gir en omsetningsvekst på hele 317 prosent, mens veksten var på 49 prosent hvis man sammenligner med første kvartal. Driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA) kom inn på minus 1,3 millioner dollar, mens kontantstrømmen fra driften var på pluss 3,8 millioner dollar. 

Kahoot!

(Mill. USD)2. kv./202. kv./19
Driftsinntekter9,62,3
EBITDA−1,3−2,0
Resultat før skatt−3,1−2,1
Kontantstrøm fra drift3,8−1,5

Ved utgangen av kvartalet hadde Kahoot! en kontantbeholdning på 73,4 millioner dollar, noe som er kraftig opp fra første kvartal på grunn av en større kapitalinnhenting.

STØRST: Jan Haudemann-Andersen eier aksjer for over 2 milliarder kroner i Kahoot!. Foto: Iván Kverme

– 2020 har vært et ekstraordinær år for Kahoot! hvor vi har hatt rekordmange brukere og betalende abonnenter på tilbudene våre, sier konsernsjef Eilert Hanoa i kvartalsrapporten.

Kahoot! venter at det vil være 21 millioner aktive brukere ved utgangen av 2020, hvorav 340.000 vil være betalende.

Største aksjonær er Jan Haudemann-Andersen med aksjer priset til over 2 milliarder kroner. Nest størst er venturefondet Northzone, etterfulgt av konsernsjef Eilert Hanoa, som sitter på verdier for i overkant av 1,2 milliarder kroner.

kahoot!
henriette trondsen
petter kongslie
arctic securities
KAHOOT-ME
Nyheter
Teknologi
Børs