Visma satser i eiendomsbransjen

Erlend Sogn gir seg som adm. direktør i Visma Software. Nå vil han digitalisere eiendomsbransjen i Visma Real Estate Solutions.

SKIFTER BEITE: Erlend Sogn går fra Visma Software til Visma Real Estate Solutions. Foto: Visma
Teknologi

– 14 år i samme rolle er nok. Det er viktig å slippe til andre og spesielt talenter som vi har i egne rekker. Øyvind Larsen tar fra den 28. august over som adm. direktør i Visma Software. Øyvind har vært med siden 2007, kjenner virksomheten godt og er den rette til å lede selskapet videre.

Visma Software omsatte for 166 millioner kroner tilbake i 2006. I år vil Visma Software omsette for nærmere 1,1 milliarder kroner.

– Jeg hadde aldri sett for meg en slik utvikling. Nå er vi 400 ansatte og med utviklingsressurser i 9 land.

Over 50 prosent av veksten har vært organisk, mens resten har sitt utspring i en offensiv oppkjøpsstrategi.

– Vi har gjort mange oppkjøp blant annet av DI-Systemer i 2012, Finale i 2014, Huldt & Lillevik i 2015 og Onestop Reporting i 2020, sier Sogn.

Blir eiendomssjef

Gjennom de seneste to årene har Visma investert i en rekke softwareselskaper rettet inn mot eiendomsbransjen. Websystemer, Fenistra og Meglerfront er alle selskaper som har spesialisert seg på eiendom. Vismas nye storsatsing vil ledes av Erlend Sogn.

– I løpet av sommeren har vi i tillegg kjøpt Codegarden og Create Solutions, sier han

Visma kommer ifølge Sogn til å tilby et bredt spekter av digitale løsninger og konsepter for å støtte eiendomsaktørene, herunder også økonomisystemer, HRM-systemer og BI-systemer. 

– Våre løsninger skal gjøre det mulig for bransjen å bruke tid på kundehåndtering og verdiskaping og ikke på unødvendig administrativt arbeid.

Mer å hente

Meglerbransjen og næringseiendomsbransjen har i løpet av de seneste 10 årene lagt ned store ressurser på å digitalisere og effektivisering. Sogn mener det er mer å hente. Visma vil tilby disse virksomhetene skybaserte løsninger der behovet for skreddersøm minimeres og integrasjonsmuligheter med bransjens aktører maksimeres.

– Visma skal være en pådriver for digitalisering og forenkling av eiendomsbransjen. Vår oppgave blir å bidra til at kundene våre forsterker sin konkurransekraft, har full kontroll over sin virksomhet og ikke minst skaper gode opplevelser for sine kunder, sier Erlend Sogn.

Visma Real Estate Solutions mål innen eiendomsmarkedet er å omsette for rundt en halv milliard kroner i Norge 2024 og en milliard samlet i Norden året etter.

visma
erlend sogn
øystein moan
Nyheter
Teknologi