Petter Kongslie i SpareBank 1 Markets dobler kursmålet i Kahoot!

Petter Kongslie i SpareBank 1 Markets løfter kursmålet på Kahoot! fra 33 til 60 kroner. – Ser man 3-4 år frem i tid begynner aksjen å se billig ut, sier han.

BILLIG: SpareBank 1 Markets-analytiker Petter Kongslie mener Kahoot! prises til en rabatt på 50 prosent sammenlignet med «peers». Foto: Olav Gram Degnes
Teknologi

Sent søndag kveld sendte SpareBank 1 Markets-analytiker Petter Kongslie ut en ny analyseoppdatering på Kahoot!, og det var ikke snakk om minimale estimatendringer.

Analytikeren løftet kursmålet fra 33 til 60 kroner, samtidig som kjøpsanbefalingen ble opprettholdt. Mandag formiddag ble aksjen omsatt for 39,80 kroner, noe som impliserer en oppside på 51 prosent fra dagens kursnivå.

– Kahoot! handles nå til 28 ganger EV/fri kontantstrøm på 2022-estimater, noe som er mer enn 50 prosent lavere enn sammenlignbare selskaper. Ser man 3-4 år frem i tid begynner aksjen å se billig ut og det er det som er så fantastisk med vekst. På sikt tror vi Kahoot! har mulighet til å bli Spotify for utdanning, sier Petter Kongslie.

I analysen øker SpareBank 1 Markets estimatene på fri kontantstrøm i 2021 og 2022 med 70 prosent, siden Kahoot! fortsetter å øke konverteringen av gratisbrukere til å bli betalende.

– I dag er konverteringsfrekvensen på 1,3 prosent mot tilsvarende modne selskaper på 4 prosent. Denne vil øke sekvensielt når plattformen til Kahoot! utvides, sier Kongslie.

– Genialt

Analytikeren liker godt at Kahoot! har en SaaS (Programvare som en tjeneste, red.anm)-forretningsmodell.

– Den operasjonelle skalerbarheten med 90 prosent bruttomargin og 95 prosent automatisk salg vil føre til kraftig vekst i både omsetning og kontantstrøm. For øyeblikket håndterer driftskostnadene 20 millioner aktive brukere, hvorav «bare» 270.000 er betalende, sier han, og fortsetter:

– Selskapet guider 340.000 betalende brukere ved utgangen av året, og denne veksten vil ikke påvirke kostnadsnivået nevneverdig.

Kraftig vekst

Ifølge Kongslie ville EBITDA-marginen til Kahoot! vært på 40 prosent i andre kvartal hvis man ser bort i fra periodiseringsregler i regnskapet.

– Og det er i et kvartal hvor veksten var på 49 prosent sammenlignet med første kvartal og 318 prosent hvis man «benchmarker» mot tilsvarende periode i fjor, sier han.

SpareBank 1 Markets estimerer at Kahoot! skal omsette for 63 millioner dollar i 2021 og 97 millioner dollar året etter. Selv om selskapet tar alle utviklingskostnadene over resultatregnskapet skal det i løpet av kort tid sprute av lønnsomheten.

I analysen venter Kongslie at EBITDA skal komme inn på 18 millioner dollar til neste år og 35 millioner dollar i 2021. Helt nederst i regnskapet venter analytikeren at Kahoot! skal sitte igjen med henholdsvis 9 og 23 millioner dollar i 2021 og 2022.

STØRST: Inntreffer kursmålet til SpareBank 1 Markets, vil Jan Haudemann-Andersen sitte på Kahoot!-verdier for 3,1 milliarder kroner. Foto: Iván Kverme

Lanseringer

Kongslie tror at introduksjon av tjenester som Kahoot! Family, Kahoot EDU, Kahoot ACADEMY, Kahoot Publishing & Distribution og Kahoot! 360 vil være en viktig vekstdriver fremover.

– Når det i tillegg er netto vekst fra eksisterende kundebase målt i dollar i «business»-segmentet, ligger det an til å bli en tresifret vekst i årene fremover, sier han.

Største aksjonær er Jan Haudemann-Andersen med aksjer priset til over 2,1 milliarder kroner. Inntreffer Kongslies kursmål vil imidlertid verdiene bikke 3,1 milliarder kroner.

Nest størst er venturefondet Northzone, etterfulgt av konsernsjef Eilert Hanoa, som sitter på verdier for i overkant av 1,2 milliarder kroner.

kahoot!
petter kongslie
sparebank 1 markets
Nyheter
Teknologi
Børs