Halvorsens IT-sikkerhetsselskap fusjonerer

Ubon Partners med Fredrik Halvorsen i front slår sammen to sikkerhetsselskap og hentet penger til å trappe opp satsingen i USA og Europa.

INVESTORER: Fredrik Halvorsen (t.v.) og Odd Johnny Winge har satset stort på teknologiselskapene Jazz Networks og Vaion. Foto: Eivind Yggeseth
Teknologi

– Vi ser at våre mest tekniske og avanserte kunder slår sammen avdelingene som håndterer henholdsvis fysisk sikkerhet og cybersikkerhet. Så vi vet at det er et marked for dette og det markedet ønsker vi å være ledende i, sier Tormod Ree, konsernsjef i Ava. 

Ava er resultatet av at IT-sikkerhetsselskapene Jazz Networks og Vaion nå fusjoneres. Investorene Fredrik Halvorsen og Odd Johnny Winge er tungt inne i begge selskapene med investeringsselskapet Ubon Partners.

Vaion har konsentrert seg om sikkerhet knyttet til fysisk sikkerhet og særlig overvåkningskameraer, mens Jazz har utviklet en plattform som er i stand til å vise data som stjeles i sanntid og sikkerhetsopplæring av ansatte.

Det markedet har ikke endret seg mye siden jeg selv jobbet på 7-Eleven og byttet ut VHS-kassetter for fange opp det som hendte i butikken
Tormod Ree, Ava

Tregangeren

Ifølge Ree har Ava hatt en kraftig vekst i løpet av våren. 

– Det er god fart i virksomheten og antallet nye kunder er tre ganger så høy som i første kvartal og antallet ordre er doblet.

– Vi ser at signalkundene våre vil ha cybersikkerhet og fysisk sikkerhet fra en leverandør slik at de fremover kan beskytte seg bedre mot trusler man nødvendigvis ikke ser i dag, sier Ree. 

VOKSER: Tormod Ree, konsernsjef i IT-sikkerhetsselskapet Ava, klarte en tredobling av antallet nye kunder i andre kvartal. Foto: Henrik Charlesen

Ved siden av økt trykk på salg kommer Ava til å bruke mye penger på forskning og utvikling. Fremdeles er det flere ingeniører enn selgere i konsernet.

– Kunstig intelligens vil være viktig for produktene fremover, samtidig som tiden er overmoden for å levere videoovervåkning og analyse fra skyen. Det markedet har ikke endret seg mye siden jeg selv jobbet på 7-Eleven og byttet ut VHS-kassetter for fange opp det som hendte i butikken, sier Ree.

Krisepenger fra UK

Ava hentet nylig også penger for å finansiere ekspansjon av salgsapparatet i Europa og USA. Pengene kommer fra et britisk statlig fond og et norsk privateid investeringsselskap.

Selskapet har nå på plass en finansiering for å investere i salgsapparatet. 

– Fondet ble etablert av britiske myndigheter i forbindelse med coronakrisen, sier Ree.

Han vil ikke si hvor mye kapital de hentet, men Future Fund tilbyr, ifølge britiske myndigheter, finansiering på opptil 5 millioner pund, eller nærmere 60 millioner kroner. Et av kravene er at midlene må matches av en tredjepart, noe det norske investeringsselskapet sørget for. 

Ubon Partners har på sin side satset rundt 40 millioner dollar, cirka 350 millioner kroner, på teknologiselskapene siden oppstarten.

ubon partners
fredrik halvorsen
odd johnny winge
IT-sikkerhet
Nyheter
Teknologi