Feilsitering sendte NEXT til himmels

NEXT Biometrics eksploderte på Oslo Børs etter en TDN-artikkel hvor det sto at selskapet kunne nærme seg break-even i tredje og fjerde kvartal. – Feilsitering, sier finansdirektøren. 

PROBLEMER: Konsernsjef Peter Heuman i NEXT Biometrics ble feilsitert av TDN, som bidro til å sende aksjen opp 39 prosent, med påfølgende handelsstopp. Foto: Next Biometrics
Teknologi

NEXT Biometrics har vært en katastrofe på børs de seneste årene og pengene har rent ut av fingeravtrykkselskapet, som de seneste årene har hatt en «cashburn» på nesten 200 millioner kroner årlig.

Onsdag holdt konsernsjef Peter Heuman et innlegg under DNB Markets TMT-konferanse, som virkelig satt fyr i NEXT Biometrics. 

Aksjen klatret 39 prosent, etter en TDN-artikkel hvor det ble hevdet at NEXT Biometrics kunne nærme seg break-even-nivåer i tredje og fjerde kvartal i år.

– Det er snakk om en feilsitering. Vi jobber med å sende ut en melding som beskriver situasjonen korrekt. I tillegg har vi snakket med TDN og prøver å få dem til å komme med en korrigering, sier finansdirektør Eirik Underthun i NEXT Biometrics.

Børspause

Klokken 15.30, snaut halvannen time etter at TDN-meldingen ble sendt ut, var det handelsstopp i NEXT Biometrics-aksjen. Ved stengetid var handelen fortsatt satt på pause.

Det har tilsynelatende vært armer og ben på Oslo Børs onsdag. En teknisk feil gjorde at Nel først ble stoppet, før børsen fant ut feilen, og fikk stanset NEXT Biometrics istedenfor. 

I en oppdatert melding fra TDN etter børsens stengetid poengterer Underthun at Peter Heuman ikke har uttalt seg om break-even-nivåer. Han vil dog ikke konkretisere nærmere og viser til presentasjonen som omhandler temaet.

I den opprinnelige TDN-meldingen var følgende sitat begrunnelse for økt lønnsomhet de neste kvartalene:

«Hovedgrunnen er lavere operasjonelle kostnader som er blitt redusert som følge av et lavere antall ansatte i forhold til andre kvartal, men også som følge av økt omsetning. Omsetningen har også sett en solid vekst fra bunnivået i fjerde kvartal 2019 da den nye strategien ble lansert. Vi kan komme til å levere noe volatile tall de neste kvartalene, men med en positiv trend».

next biometrics
NEXT
Nyheter
Teknologi
Børs