Buffett trosser tech-fallet – investerer milliarder

Vetereanen investerer 5,2 milliarder i skylagringstjeneste.

Publisert 9. sep. 2020 kl. 11.31
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 180 ord
SATSER PÅ TECH: Warren Buffett og Berkshire Hathaway går inn i skylagringsselskap. Foto: Bloomberg

Warren Buffetts Berkshire Hathaway investerer 570 millioner dollar, eller 5,2 milliarder kroner, i skylagringsselskapet Snowflake. Teknologiselskapet verdsettes til 23,7 milliarder dollar.

Snowflake har offentliggjort dokumenter i forkant av børsnoteringen til selskapet som forteller om nyheten, skriver Financial Times.

Buffett har i alle år unngått teknologisektoren etter en mislykket IBM-investering for en del år siden, men ser ut til å ha fått blod på tann etter den vellykkede investeringen i Apple.

I starten av coronakrisen lå Orakelet fra Omaha lavt i terrenget, men i løpet av sommeren har det dukket opp flere interessante investeringer. Berkshire Hathaway kjøpte for en måneds tid siden en andel i Barrick Gold og sendte aksjen markant opp på Wall Street. 

Mot slutten av august kunne Buffett også avsløre at han har tatt større posisjoner i fem store japanske handelskonglomerater.

Snowflake anslår at aksjene i børsnoteringen vil gå for mellom 75 og 85 dollar per aksje. Det vil resultere i 3,2 milliarder dollar, tilsvarende 29 milliarder kroner, i kassen for skylagringsselskapet.