Britisk PE-fond kjøper norsk strømteknologiselskap

Britiske Magnesium Capital legger 400 millioner på bordet for Rejlers Embriq. Verdien av selskapet er mer enn firedoblet siden 2015.

STORE PÅ ENERGI: Rejlers Embriq selges til briter for 400 millioner og verdien er opp hele 350 prosent siden Hafslund kvittet seg med selskapet for fem år siden. Illustrasjonsfoto: Dreamstime
Teknologi

Det britiske PE-selskapet Magnesium Capital betaler 400 millioner svenske kroner for teknologiselskapet Rejlers Embriq. I 2015, da selskapet het Embriq, satt Hafslund med 88 prosent før Rejlers, et av Nordens største konsulentselskaper med 2.400 ansatte, kjøpte dem for 88 millioner kroner.

Fem år senere har verdien av Rejlers Embriq dermed økt med 350 prosent.

Gigantavtale

Magnesium Capital LLP har spesialisert seg på mellomstore oppkjøp innen teknologi og IT-tjenester. De er spesielt interessert i teknologiselskaper som endrer energibransjen.

Rejlers Embriq hjelper kunder med digitalisering av fysisk infrastruktur og strategisk bruk av IT i bransjer som energi, detaljhandel og eiendom (smarte bygg).

I fjor sommer vant Rejlers Embriq, sammen med seks andre IT-tjeneste- og -konsulentselskaper, en kontrakt med Statnett om utvikling og forvaltning av systemløsninger. Bouvet sitter i førersetet på leveransen med en leveranseverdi på et sted mellom 1,2 og 1,5 milliarder kroner fordelt over seks år.

– Magnesium er et industrielt PE-fond som satser på teknologiselskaper som finner løsninger for å akselerere det grønne skiftet. For oss er Magnesium en eier med finansielle muskler som vi behøver for å muliggjøre den veksten som ligger foran oss, sier Embriq-sjef Thomas Pettersen.

Tjente 10 mill.

Embriq utvikler egen programvare, industriell IoT-teknologi, systemplattformer, tilbyr IT-drift og IT-tjenester og har en egen konsulentavdeling. Selskapet har rundt 175 ansatte og 200 kunder.

Teknologiselskapet har de seneste to årene hatt en omsetning på rundt 370 millioner kroner og et resultat etter skatt på rundt 10 millioner kroner. Selskapet er et rendyrket nordisk IT-selskap som tilbyr tjenester som IT-drift, konsulenter og programvare til dataintensive kunder i flere bransjer.

rejlers
rejlers embriq
magnesium capital
Nyheter
Teknologi