Teknologiselskap børsnoteres til 270 milliarder kroner

Teknologiselskapet hadde en vekst på 175 prosent i fjor og kan få en av de største børsnoteringene i år.

Publisert 15. sep. 2020 kl. 22.25
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 269 ord
PÅ BØRS ONSDAG: Teknologiselskapet Snowflake starter handlingen på New York Stock Exchange onsdag ettermiddag. Foto: Linus Sundahl-Djerf

Onsdag går det amerikanske teknologiselskapet Snowflake på børs. Selskapet spesialiserer seg på skylagring og analyseverktøy for bedrifter.

På eiersiden finner man blant annet Warren Buffetts Berkshire Hathaway, et selskap som vanligvis ikke investerer i unge vekstselskaper.

LEGENDEN: Warren Buffett og hans Berkshire Hathaway er på eiersiden i Snowflake. Foto: NTB SCANPIX

Sammen med teknologiselskapet Salesforce har Berkshire Hathaway avtalt å kjøpe aksjer for 250 millioner dollar ved børsnoteringsdagen. I tillegg vil Berkshire Hathaway kjøpe rundt 4 millioner aksjer fra tidligere adm. direktør Bob Muglia. Det betyr at Berkshire Hathaways eierandel i Snowflake vil være verdt rundt 675 millioner dollar, ifølge CNBC. 

Svimlende vekst

Aksjen forventes å debutere med en kurs på mellom 100 til 110 dollar, ifølge børsnoteringsrapporten. For en uke siden sa selskapet at aksjekursen sannsynlig ville åpne på mellom 75 og 85 dollar. Det tilsvarer en økning på rundt 30 prosent.

Brukes de nye kursene som utgangspunkt er selskapet verdsatt til rundt 30 milliarder dollar, eller 270 milliarder kroner. Hvis selskapet børsnoteres til denne verdien vil det være det mest verdifulle programvareselskapet som noensinne har blitt børsnotert.

Da selskapet hentet inn privat kapital i februar ble det verdsatt til 12,4 milliarder dollar, etter å ha hentet inn 480 millioner dollar i investeringer.

Konkurrerer mot gigantene

Snowflake konkurrerer blant annet med Amazon, Google og Microsofts skyløsninger. Til tross for det har selskapet opplevd en enorm vekst de siste årene.

I 2019 hadde selskapet en omsetningsvekst på svimlende 175 prosent, fra 96,7 millioner dollar i regnskapsåret 2018 til 265 millioner dollar i 2019. I første halvår av 2020 hadde selskapet inntekter på 242 millioner dollar, det tilsvarer en økning på 133 prosent fra året før.