Storebrand flytter 880 milliarder i skyen

Storebrand Asset Managment skal flytte hele kapitalforvaltningen over i skyen. IT-konsulentselskapet Devoteam har fått jobben.

LANDET STORAVTALE: Randulf Grotle startet opp Devoteams tredje selska i Norge i fjor. Nå har konsulentselskapet landet Storebrands prestisjeprosjekt som tar kapitalforvaltningen i skyen. Foto: Torgeir Kveim Sti
Teknologi

Storebrand Asset Management er i gang med et ambisiøst digitaliseringsprosjekt som tar sikte på å flytte hele selskapets kapitalforvaltning over i skyen.

Prestisjeprosjektet er blant de større i norsk finans, og innebærer at Storebrand med 880 milliarder kroner under forvaltning flytter forvaltningssystemene fra lokale servere til en skybasert plattform levert av Microsoft.

Etter det Finansavisen erfarer, skal selskapet bygge en mer fremtidsrettet systemplattform i skyen for å sikre effektiv kapitalforvaltning og bedre løsninger for kundene.

En mer moderne skyinfrastruktur, samt større grad av automatisering, skal gjøre det enklere for Storebrand å realisere kostnadsreduksjoner og effektivisere driften av forvaltningen.

Valgte nykommer

Til migreringen har Storebrand hyret inn det franske, børsnoterte IT-konsulentselskapet Devoteam, som startet opp i Norge senest i fjor.

– For vår del betyr det utvilsomt veldig mye å få et av Norge største finanskonsern som kunde. Det er viktig for at vi skal kunne nå våre vekstmål, sier Randulf Grotle, adm. direktør i Devoteam Cloudify.

Mer vil ikke Grotle si om Devoteams rolle i prosjektet. Heller ikke hva avtalen er verdt i kroner og øre. 

IT-konsulentselskapet har imidlertid økt staben fra 10 til 30 konsulenter det seneste året, og Grotle bekrefter at store deler av selskapets ressurser vil gå med til prosjektet.

Flere selskaper skal ha knivet om å kontrakten med Storebrand. Grotle hevder Devoteam vant som følge av en «hjelp til selvhjelp»-modell hvor selskapet bistår, men lar Storebrand i hovedsak gjøre mye av jobben selv.

Margrethe Assev, kommunikasjonsdirektør i Storebrand, meddeler at produksjonssettingen av prosjektet vil skje etappevis fra og med første halvår i 2021.

Risikabelt

De seneste årene har det vært igangsatt store transformasjonsprosjekter i banksektoren, deriblant rigging for «open banking» og modernisering av kjerneinfrastrukturen.

Eksemplene på store digitaliseringsprosjekter som har løpt over tiden og budsjett er mange.

Grotle hevder imidlertid prosjektet Storebrand nå går i gang med skiller seg ut:

– Det Storebrand er i ferd med å gjøre tekstbokeksempel på hvordan du bygger en native cloud-løsning på rett måte, hevder han.

Grotle kommer tidligere fra rollen som direktør for Microsofts skytjenester i Norge. Ansvarlig på andre siden av bordet er Daniel Björkman, sjef for sky og infrastruktur i Storebrand.

Björkman kom fra jobben som infrastruktursjef i Norges Bank Investment Managment hvor han gjennomførte et tilsvarende skyplattformprosjekt.

storebrand
Nyheter
Teknologi
Børs