<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kraftig overtegning for Magnus Carlsen

Investorer måtte tåle inntil 95 prosent avkorting etter voldsom overtegning i aksjesalget i Play Magnus.

    Publisert 28. sep. 2020 kl. 08.31
    Oppdatert 30. sep. 2020 klokken 08.45
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 339 ord
    MOT BØRS: Play Magnus-appen ble lansert i 2014. Nå skal sjakk-appen, og andre tilknyttede selskaper, på børs. Selv eier Carlsen 16 prosent av aksjene. Foto: NTB

    Magnus Carlsen er på full fart mot børsnotering av Play Magnus, og investorinteressen var mer enn solid da ABG Sundal Collier og SpareBank 1 Markets rykket ut med en emisjon på 252 millioner kroner og et nedsalg fra eksisterende eiere på 152 millioner.

    Selskap og tilretteleggere økte emisjonen med 48 millioner kroner til rundt 300 millioner kroner slik at samlet transaksjonsstørrelse økte fra 404 til 452 millioner kroner.

    Emisjonskursen ble holdt på 21 kroner som planlagt, hvilket betød at selskapet ble priset til 796 millioner kroner uten utvanning, og 960 millioner kroner hvis man inkluderer utstedte opsjoner og warrants.

    5 ganger overtegnet

    Markedsaktører Finansavisen har vært i kontakt rapporterer om at den tilgjengelige delen av emisjon og nedsalg i Play Magnus ble overtegnet hele fem ganger. En betydelig del av plasseringen var tildelt på forhånd til store institusjonelle investorer, men selv om disse investorene var prioritert ble avkortet de avkortet med 50 prosent. 

    Følgelig var det kun aksjer for 200 millioner igjen til tildelingen til de gjenværende tegnerne, og disse aksjene ble det voldsom kamp om. Finansavisen får bekreftet at denne transjen ble 5 ganger overtegnet.

    Markedsaktører Finansavisen har vært i kontakt med rapporterer om tildelingsprosenter i den institusjonelle transjen så lavt som 5 prosent av det innsendte tegningsbeløpet. I retailtransjen skal tildelingen ha vært noe høyere. Her rapporteres det om tildelingsprosent på 30 prosent.

    - Vil investere tungt

    Fire nøkkelinvestorer tegnet aksjer for 205 millioner kroner i emisjonen. Disse var henholdsvis Luxor Capital med 120 millioner, DNB Asset Management med 30 millioner, TIN Fonder med 30 millioner og TD Veen med 25 millioner. I tillegg fikk Investinor aksjer for 27 millioner kroner.

    Nettoprovenyet fra emisjonen skal primært brukes til å investere i nye og eksisterende produkter foran kommende Champions Chess Tour samt oppkjøp og ren arbeidskapital.

    - Vi vil investere tungt i teknologiutvikling i fremtiden, og selskapet ser ikke bort fra oppkjøp, sier adm. direktør Andras Thome.

    Selskapet hadde i august mer enn tre millioner registrerte brukere på plattformen, og 35.000 månedlige betalende kunder over hele verden.

    Børsnoteringen på Merkur Market forventes å skje 8. oktober.