Over 800 milliarder dollar borte i børsverdi

September har utviklet seg til å bli en ganske stygg måned for aksjemarkedene i USA, ledet an av de store teknologiaksjene på Wall Street.

FULL STOPP: Tim Cook og Apple har hatt en eventyrlig vekst på børsen i år, men i september sa det stopp.  Foto: Bloomberg
Teknologi

Facebook, Amazon, Apple, Microsoft og Alphabet (som eier Google) er på vei mot sitt bratteste fall noensinne i løpet av en måned, viser tall fra Dow Jones Market Data. 

Nærmere 817 milliarder dollar har forsvunnet i markedsverdi hittil i september for tungvekterne, skriver Marketwatch. Den foreløpige verste måneden for de fem teknologikjempene var i oktober 2018, da 425 milliarder dollar ble barbert vekk fra børsverdien deres. 

Det er Apple som har stått for mesteparten av fallet. Apple, som er det største selskapet i USA målt etter markedsverdi, har før børsåpning mandag mistet rundt 322 milliarder dollar i verdi hittil i september. Det er det største verdimessige fallet i selskapets historie. Fallet kommer etter at Apple hadde steget med 934 milliarder i markedsverdi siden bunnivået 23. mars. 

– Fått en på trynet

– September har vært en tøff måned for alle investorer, men teknologi har virkelig fått en på trynet, skriver Lindsey Bell, sjef for investeringsstrateg i Ally Invest, i en oppdatering på fredag.

Ifølge Marketwatch mener Bell at investorer burde holde seg rolig og ikke bli stresset av den en nåværende volatiliteten som har tatt seg opp i markedet på grunn av bekymringer rundt stimulans og coronavirus. 

– Teknologihistorien er større enn denne dippen i september. Pandemien har tvunget selskaper og forbrukere til å presse på for teknologitunge løsninger under karantene, og det skiftet viser ingen tegn til å avta, skriver Bell. 

facebook
amazon
apple
microsoft
alphabet
Google
teknologiaksjer
Nyheter
Teknologi
Børs