<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Svart september for teknologikjemper

September har utviklet seg til å bli en ganske stygg måned for aksjemarkedene i USA, ledet an av de store teknologiaksjene på Wall Street.

    Publisert 28. sep. 2020 kl. 09.55
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 234 ord
    FULL STOPP: Tim Cook og Apple har hatt en eventyrlig vekst på børsen i år, men i september sa det stopp.  Foto: Bloomberg

    Facebook, Amazon, Apple, Microsoft og Alphabet (som eier Google) er på vei mot sitt bratteste fall noensinne i løpet av en måned, viser tall fra Dow Jones Market Data. 

    Nærmere 817 milliarder dollar har forsvunnet i markedsverdi hittil i september for tungvekterne, skriver Marketwatch. Den foreløpige verste måneden for de fem teknologikjempene var i oktober 2018, da 425 milliarder dollar ble barbert vekk fra børsverdien deres. 

    Det er Apple som har stått for mesteparten av fallet. Apple, som er det største selskapet i USA målt etter markedsverdi, har før børsåpning mandag mistet rundt 322 milliarder dollar i verdi hittil i september. Det er det største verdimessige fallet i selskapets historie. Fallet kommer etter at Apple hadde steget med 934 milliarder i markedsverdi siden bunnivået 23. mars. 

    – Fått en på trynet

    – September har vært en tøff måned for alle investorer, men teknologi har virkelig fått en på trynet, skriver Lindsey Bell, sjef for investeringsstrateg i Ally Invest, i en oppdatering på fredag.

    Ifølge Marketwatch mener Bell at investorer burde holde seg rolig og ikke bli stresset av den en nåværende volatiliteten som har tatt seg opp i markedet på grunn av bekymringer rundt stimulans og coronavirus. 

    – Teknologihistorien er større enn denne dippen i september. Pandemien har tvunget selskaper og forbrukere til å presse på for teknologitunge løsninger under karantene, og det skiftet viser ingen tegn til å avta, skriver Bell.