Henter 5 millioner med suksessgründere på laget

Bjørn Tore Hagberg fra Visma-eide SmartDok og Kris Riise fra Unloc er eiere i Eiendomsappen. Nå skal de 20-årige gründerne hente penger til vekst.

– NYTENKENDE: – Vi er unge, nytenkende hoder som har utviklet dette på forespørsel fra etablerte bransjeaktører, sier Ole Lassesen Ekern, daglig leder i Eiendomsappen (t.h.). Fra venstre gründerne Steinar Halvari Seim, Kristoffer Moe Lundquist og sales executive Kaisa Eidet. Foto: Björn Audunn Blöndal, KLP Eiendom
Teknologi

– Vårt største fortrinn er at vi er nytenkende hoder som har utviklet dette på forespørsel fra etablerte bransjeaktører. Dermed løser vi reelle problemer, men på vår egen måte, sier Ole Ekern (20), én av tre gründere i Eiendomsappen.

Sammen med 20-åringene Steinar Halvari Seim og Kristoffer Moe Lundquist har han utviklet en app fra gutterommene da de gikk på videregående skole.

Eiendomsappen hevder å være et fullverdig system som skal gjøre det enkelt å forvalte eiendom. 

Gründerne startet selskapet som 18-åringer, og har kontor i Wergelandsveien 3 i Oslo, med slottet som nabo.

STÅLKONTROLL: «Få full oversikt over dine bygg og skaff deg stålkontroll på avvik», reklamerer Eiendomsappen Foto: Björn Audunn Blöndal, KLP Eiendom

– Tar hånd om tidkrevende oppgaver

Eiendomsappen leverer programvare til eiendomsbransjen med vekt på kommunikasjon mellom brukere av bygg.

Selskapet utviklet den første versjonen av appen i tett samarbeid med eiendomsselskaper.

– De hadde et behov for å forbedre oppfølgingen ut mot leietagerne sine og å forenkle prosessene rundt driften av eiendommene, sier Ekern.

«Få full oversikt over dine bygg og skaff deg stålkontroll på avvik ved hjelp av Eiendomsappen», reklamerer selskapet.

– Vi har tatt på oss oppgaven å lage et enkelt verktøy som tar hånd om de mest tidkrevende oppgavene, noe vi mener skal gjøre eiendomsforvaltning morsommere, fastslår Ekern.

Priset til 12 millioner

Tidligere i år fikk Eiendomsappen-gründerne med seg to suksessgründere på laget:

  • Bjørn Tore Hagberg, som grunnla SmartDok, et av de største systemene innenfor entreprenørbransjen. Han har delvis solgt seg ut til Visma, som nå eier 60 prosent.
  • Kris Riise, som har bygget opp Unloc. Verdivurderingen av gründerselskapet spratt opp fra 40 til 120 millioner kroner på under ett år.
INVESTOR: Bjørn Tore Hagberg (t.h.) fra SmartDok, som eies av Visma. Videre mot venstre Trygve Bang Hansen og Per Tore Hansen. Foto: Anders Horntvedt

– Vi er fornøyde med å ha tiltrukket oss investorer med så mye erfaring og kunnskap. Kombinasjonen er knallgod, sier Ekern.

– Gründerne er opptatte av å gjøre hverdagen enklere for kundene. Samtidig er de lydhøre for innspill, og har en høy arbeidsmoral. Det er en sjelden kombinasjon, sier Kris Riise.

– GRÜNDERE MED LIDENSKAP: Kris Riise i Unloc. Foto: Unloc

Hagberg og Riise kom begge inn på en verdsettelse av selskapet fra januar på omtrent 12 millioner kroner.

Skal hente 5 millioner

Selskapet skal nå hente rundt 5 millioner kroner i vekstkapital som skal være på plass innen utgangen av mars 2021.

STARTET SOM 18-ÅRINGER: Kristoffer Moe Lundquist (gründer) og Kaisa Eidet (sales executive). Foto: Björn Audunn Blöndal, KLP Eiendom

I denne runden ser gründerne etter investorer som kan bidra til økt distribusjonskraft og hjelp til å posisjonere selskapet både i og utenfor Norge.

– Vi opplever stor interesse fra investorer og ville ikke hatt noe problem med å gjennomføre en raskere og tidligere emisjon. Det vi derimot er veldig opptatt av, er å finne langsiktige og strategiske samarbeidspartnere som ikke bare bidrar med kapital. Verdsettelsen vil ligge noen multipler over forrige verdsettelse. Deretter sikter vi oss inn mot å doble størrelsen på teamet neste år, sier Ekern.

Eiendomsappen

(Mill. kr)2020*2019
Driftsinntekter0,30,2
Driftsresultat−0,4
Resultat før skatt−1,0−0,4
Årsresultat−0,4

*Prognose.

Eiere: E i Nord (31,8 %), Nordlysbyen Eiendom (31,8 %), Lustek (15,9 %), Hagberg Holding (12,5 %), Kris Riise (4,9 %), The Factory Angels (3,3 %).

Selskapet hadde minus 0,4 millioner kroner i resultat i fjor, og ligger an til å ende på minus 1 million i år.

– I 2020 har selskapets fokus vært på å videreutvikle plattformen basert på tilbakemeldinger fra våre første brukere og kunder. Omsetningen blir beskjeden, men basert på tilbakemeldingene vi har fått fra markedet, og med ansettelsen av enda en kommersiell ressurs rundt hjørnet, sikter vi oss inn mot 5 millioner kroner i omsetning i 2021, fastslår Ekern.

unloc
kris riise
Bjørn Tore Hagberg
Eiendomsappen
Ole Ekern
Steinar Halvari Seim
Kristoffer Moe Lundquist
kaisa eidet
Nyheter
Teknologi
Digital