Nordea spår ytterligere kursoppgang i TietoEvry

TietoEvry har ramlet 11,5 prosent i 2020 på Helsinki-børsen. Nordea mener IT-kjempen er attraktivt priset.

SVAK KURSUTVIKLING: 2020 har vært et svakt år for IT-kjempen TietoEvry og Kimmo Alkio (i midten), aksjekursen er ned 11,5 prosent på Helsinki-børsen. Foto: Iván Kverme
Teknologi

TietoEvry   har hatt et tøft år på Helsinki-børsen, der aksjekursen har ramlet hele 11,5 prosent siden årsskiftet. 

Trøsten for investorene er at pilen stort sett har pekt opp etter at det verste sjokket i forbindelse med coronautbruddet i mars la seg. Fra aksjen bunnet ut i mars har børsverdien steget med 42 prosent til 24,54 euro.

På grunn av valutaforskjeller har kursfallet kun vært på 3,1 prosent på Oslo Børs, og inkluderes utbytte har investorene fått med seg en avkastning på 0,7 prosent i år.

Solide marginer

Et av meglerhusene som tror på videre kursoppgang er Nordea, som ser en oppside i aksjen på 14 prosent med et kursmål på 28 euro.

«Vi mener TietoEvry fremdeles er attraktivt priset,» skriver meglerhuset i en oppdatering og peker blant annet på at IT-selskapet har vist seg å takle coronakrisen godt og at det ligger betydelige muligheter for høyere marginer fremover.  

Nordea har nå oppjustert omsetningsestimatene med 3 prosent i tredje kvartal, til 651,6 millioner euro og en justert EBITDA-margin på 12,8 prosent. For hele året venter meglerhuset 2,83 milliarder euro i inntekter og en EBITDA-margin på 11,9 prosent.

Tok Västerås

Tett opp mot resultatfremleggelsen i neste uke har TietoEvry signert kontrakter med blant annet Västerås, som er en helt ny kunde, og Servicegrossisten. 

Västerås har gjennomført en omfattende anskaffelse av IT-driftstjenester og sikkerhetstjenester, og har valgt TietoEvry som leverandør innen fire av fem avtaleområder. IT-konsernet skal gjennom omfattende leveranser drive byens digitale transformasjon videre. Avtalen strekker seg over fire år og har en verdi på 300 millioner svenske kroner, og i tillegg en opsjon på å forlenge leveransen med ytterligere to år.

Servicegrossisten investerer nå i en moderne og skalerbar IT-plattform med overgang til Dynamics 365. Microsoft-teknologien kombinerer kraftige verktøy for blant annet rapportering og analyse, optimalisering av logistiske prosesser.

TietoEVRY
kimmo alkio
nordea
aksjeanalyse
Nyheter
Teknologi
Børs