<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Meglerhus hever kursmålet – onsdag kommer kvartalstallene

Analytiker Tomas Skeivys tror ikke kursfesten i Kitron er over.

    Publisert 19. okt. 2020 kl. 10.09
    Oppdatert 19. okt. 2020 klokken 13.35
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 187 ord
    OPTIMIST: Analytiker Tomas Skeivys venter videre kursoppgang i Kitron. Foto: Fotolobis

    Onsdag 21. oktober presenterer Kitron   sine tredjekvartalstall. Nå velger Norne Securities å heve kursmålet på aksjen fra 20 til 23 kroner samtidig som kjøpsanbefalingen gjentas.

    Analytiker Tomas Skeivys forventer sterke tall. Kombinert med gode nyheter på utbyttefronten mener han det vil kunne løfte aksjen.

    Sterkt kvartal

    «Da andrekvartalsrapporten ble lagt frem i juli sa ledelsen at tredje kvartal kom til å bli veldig sterkt etterfulgt av et mer vanlig fjerde kvartal», skriver Skeivys i en oppdatering.

    Norne Securities forventer en omsetning på 960 millioner kroner, ned fra rekordhøye én milliard kroner i andre kvartal, men en vekst på 30 prosent i forhold til året før. Meglerhuset venter et driftsresultat (Ebit) på 74 millioner kroner og et nettoresultat på 53 millioner kroner.

    Positivt sentiment

    Analytikeren skriver at ledelsen i Kitron snakker også om fusjoner og oppkjøp, noe som kan bidra til det positive sentimentet i aksjen. Verdsettelsen virker heller ikke avskrekkende med en P/E på 16 for neste år, fallene til 14 på 2022-estimatene.

    Mandag omsettes aksjen for 20,15 kroner, opp 2,2 prosent, noe som gir selskapet en markedsverdi på 3,6 milliarder kroner. Hittil i år har aksjen gått opp 83 prosent.