Kraftig kursfall for Elliptic Laboratories

Arne Blystad, Rasmussengruppen, Einar Greve og Gaute Eie har satset på IT-eventyret Elliptic Laboratories. Mandag falt aksjen kraftig på Merkur Market.

I MINUS: Arne Blystad har satset 17 millioner kroner på Elliptic Laboratories. Mandag stupte aksjen over 6 prosent og investoren er i minus på investeringen. Foto: Iván Kverme
Teknologi

Fredag i forrige uke ble Elliptic Laboratories  notert på Merkur Market, og i forbindelse med noteringen ble det hentet 125 millioner kroner til 150 kroner pr. aksje.

I åpningshandelen fredag ble Elliptic Laboratories omsatt for 180 kroner, før aksjen stupte kraftig. Ved stengetid sto kursen i 153,50 kroner, noe som var like over emisjonskursen.

Mandag fortsatte den negative utviklingen og klokken 14.00 sto kursen i 144 kroner, etter et fall på 6,2 prosent. For aksjonærene som kjøpte ved åpningstid fredag er avkastningen på minus 20 prosent.

Elliptic Laboratories har spesialisert seg på å bruke ultralyd for å styre en mobiltelefon på avstand med håndbevegelser. I 2016 skrev selskapet under en avtale med kinesiske Xiamoi, noe som betyr at dets teknologi er å finne i over 100 millioner mobiltelefoner verden over.

Kjente investorer

Bak står tidligere suksessgründer Tore Engebretsen fra Vmetro med aksjer for 166 millioner. På eiersiden finner man Edvin Austø som tredje største aksjonær, bak Engebretsen og MP Pensjon.

Ferske aksjonærlister viser at det er flere kjente investorer som har satset stort på Elliptic Laboratories, som ABG-analytiker Aksel Engebakken omtalte som et av Norges mest spennende IT-selskaper for to år siden.

I forbindelse med børsnoteringen kom Rasmussengruppen, Einar Greve, Arne Blystad og ABG Sundal Colliers aksjesjef Gaute Eie inn på eiersiden.

Overnevnte har satset henholdsvis 27, 22, 17 og 5 millioner kroner i sist emisjon. Foreløpig sitter investorene med en avkastning på minus 4 prosent.

elliptic laboratories
ELABS-ME
arne blystad
Nyheter
Teknologi
Børs