Rakettstart på børs etter Amazon-avtale

Norske Lightcircle gikk nylig på børs i Sverige gjennom omvendt fusjon med MaxGodis. I går bykset verdiene opp 100 prosent etter avtale med Amazon.

PANGSTART: Seriegründer Morten Revill rakk akkurat å gå på børs i Sverige før en drømmeavtale med Amazon sendte aksjen til himmels. Foto: Håkon Sæbø
Teknologi

Nye norske småelektronikkselskaper i forbrukermarkedet er ikke dagligdags. Men Lightcircle fra Kongsberg er et slikt selskap. Selskapet har utviklet smartkontakter som kutter strømmen når ladingen av mobil, PC og elbiler er ferdig.

I september gjorde selskapet en omvendt fusjon med svenske Net Trading Gropu, mer kjent som MaxGodis. I går meldte de om en avtale med Amazon, og umiddelbart bykset aksjen opp 100 prosent. Utover dagen roet euforien seg litt, og aksjen var opp 65 prosent.

Får VIP-behandling

Bak Lightcircle står gründeren Morten Revill. Han eier 37 prosent av selskapet som igjen står for 73 prosent av aksjene i Net Trading Group. Basert på tirsdagens aksjekurs prises det fusjonerte selskapet til 56 millioner kroner.

Amazon-avtalen innebærer at Lightcircles Kokong-produkter blir ett av få varemerker som er en del av lanseringen når Amazon åpner i Sverige som det syvende landet i Europa.

«Vår vurdering er at det er et stort salgspotensial for kontaktproduktene på Amazon», fremgår det av en melding fra Amazon. De vier en egen ansatt i Amazon for å håndtere Lightcircles produkter, samt lover ekstra synlighet.

Det er ting i pipeline som vi ikke kan så mye om foreløpig
Morten Revill

– Milepæl

– Amazon Sweden er en pioner og milepæl for e-handel i Norden, og vi i Lightcircle er veldig fornøyd med å være en del av Amazon.se fra start. Denne avtalen kommer til å posisjonere Lightcircle for ytterligere vekst til andre europeiske Amazon-markeder, sier Morten Revill.

Max Godis-gründer Morten Hansson er ikke mindre entusiastisk:

– Det her er strålende nyheter, som bare bekrefter at Net Trading Group har funnet en partner som har potensial til å skape store aksjeverdier. En slik avtale med Amazon er veldig godt jobbet, sier han.

Varsler at mer er på gang

– Vi har ligget lavt. Lightcircle var priset til 23 millioner og NTG 8 millioner slik at det var 31 millioner. Vi ser nå at dette kommer til å gå betydelig oppover når vi først er på plass både hos Amazon og flere vi jobber med. Det gjør at vi er i en annen selskapssituasjon.

– Det er ting i pipeline som vi ikke kan så mye om foreløpig.

– Hva vil avtalen bety i inntekter?

– Vi ble først kontaktet av Amazon da vi var i Las Vegas i 2019. Det er først når de kom til Norden at det ble noe mer. De kjører algoritmer for å finne hull de ikke dekker. Vi var et slikt hull av bærekraft og smartteknologi. Siden det har vi hatt dialog. 

– Men hva det gir av inntekter vet vi ikke. Det vi vet er at det skal ut i Sverige og Europa, og at vi får et produkt for USA i første eller andre kvartal 2021, sier Revill.

lightcircle
morten revill
amazon
kokong
Nyheter
Teknologi