DNB Markets: Aksjen kan mangedoble seg

– Investeringscaset er i ferd med å materialisere seg, sier Christoffer Wang Bjørnsen.

ANBEFALER KJØP: – Vi er nærmere en konklusjon på Otello-sagaen som er attraktiv for investorer, sier analytiker Christoffer Wang Bjørnsen. Foto: DNB Markets
Teknologi

Otellos OTELLO datterselskapet Bemobi har levert en søknad om børsnotering i Brasil. Ledelsen har også gitt en markedsoppdatering på datterselskapet.

I tredje kvartal 2020 omsatte Bemobi for 11,6 millioner dollar og fikk et justert driftsresultat (ebitda) på 4,7 millioner dollar. Omsetningen var to prosent lavere enn DNB Markets forventet mens driftsresultatet var fire prosent bedre enn ventet.

Analytiker Christoffer Wang Bjørnsen i DNB Markets er godt fornøyd med nyheten om børsnotering i Brasil, og mener det er et nytt skritt mot å synliggjøre verdiene i selskapet, noe som vil kunne slå godt ut i aksjekursen.

Mangedobling?

– Investeringscaset er i ferd med å materialisere seg. Vi er nærmere en konklusjon på Otello-sagaen som er attraktiv for investorer, det vil si at aksjen kan mangedoble seg, sier Wang Bjørnsen til Finansavisen.

Analytikeren går så langt som å si at verdien på Bemobi som separat selskap kan være høyere enn dagens markedsverdi på Otello. Torsdag formiddag omsettes Otello-aksjen for 17,50 kroner, opp 11,8 prosent, noe som gir selskapet en markedsverdi på 2,4 milliarder kroner.

Covid-19

– Når de sier i en oppdatering at Bemobis topplinje og bruttolønnsomhet også er på linje med våre forventninger, på tross av covid-19, så ser vi ingen grunn til at vårt syn skulle endre seg, sier analytikeren til Finansavisen.

Han mener en børsnotering av Bemobi vil gi en klar implisert pris på AdColony, noe som kan gjøre det enklere for potensielle kjøpere å komme med et bud på sistnevnte.

– For å forstå den potensielle oppsiden her kan man se på sammenlignbare selskaper i USA som handles på flere ganger inntekt. Det ville implisert at også et salg av AdColony alene kunne dekket hele dagens markedsverdi, og mer til, for Otello, avslutter Christoffer Wang Bjørnsen.

DNB Markets har en kjøpsanbefaling på Otello og et kursmål på 26 kroner, noe analytikeren beskriver som konservativt. Selskapet presenterer sine kvartalstall 27. oktober.

otello
dnb markets
christoffer wang bjørnsen
Nyheter
Teknologi
Børs
Aksjeanalyse