Meglerhus hever kursmålet etter et enestående kvartal

– Vår tro på caset har ikke endret seg, sier analytiker Tomas Skeivys.

KJØP: Analytiker Tomas Skeivys venter videre kursoppgang i Kitron. Foto: Fotolobis
Teknologi

Onsdag presenterte Kitron  sine kvartalstall. I tredje kvartal 2020 hadde teknologiselskapet inntekter på 1.054 millioner kroner, mot 738 millioner i samme kvartal i fjor. Driftsresultatet (EBIT) endte på 90,5 millioner kroner, mot 39,6 millioner året før.

Et enestående kvartal

– Tredje kvartal var virkelig et enestående kvartal. Det som vanligvis er et sesongmessig svakere kvartal, var veldig sterkt, sier Tomas Skeivys, analytiker i Norne Securities, til Finansavisen.

Likevel falt aksjen seks prosent på Oslo Børs. Skeivys mener det er to hovedårsaker til at aksjen fikk hard medfart etter kvartalspresentasjonen.

Gevinstsikring

– For det første har aksjekursen gått veldig mye, og noen investorer benyttet sannsynligvis muligheten til å ta fortjeneste. For det andre var ledelsen veldig tydelig på at vi i fremtiden kommer til å se mer ordinære tall. Det kan ha kommet som en overraskelse på noen investorer, sier Skeivys til Finansavisen.

Analytikeren minner om at dette ble kommunisert allerede i andrekvartalsrapporten og gjentatt i tredjekvartalsrapporten. Han understreker også at «ordinære» tall i denne sammenheng betyr en solid og lønnsom vekst. Norne Securities forventer en vekst på 16 prosent, år over år, i fjerde kvartal og åtte prosent i 2021.

Ordrereserven er nå på 1.863 millioner kroner, mot 1.572 millioner for et år siden.

Rekord

– Den sterke utviklingen i første halvdel av 2020 fortsetter resten av året. En vekst på 43 prosent i tredje kvartal og omsetning over én milliard kroner er en rekord for Kitron, uttalte Kitrons konsernsjef, Peter Nilsson, i forbindelse med kvartalspresentasjonen.

Torsdag omsettes aksjen for 18,42 kroner, ned 0,1 prosent, noe som gir selskapet en markedsverdi på 3,3 milliarder kroner. Det betyr at aksjen er opp 67,5 prosent hittil i år mens den har doblet seg i løpet av det siste året.

– Vår tro på caset har ikke endret seg, og vi gjentar kjøpsanbefalingen samtidig som vi hever kursmålet fra 23 til 24 kroner, avslutter Skeivys.

Kitron

(Mill. kr)3. kv./203. kv./19
Driftsinntekter1.054738
Driftsresultat9039
Resultat før skatt8033
Resultat etter skatt6024
norne securities
kitron
KIT
Nyheter
Teknologi
Børs
Aksjeanalyse