Spetalen selger enda flere aksjer

INVESTOR: Øystein Stray Spetalen Foto: Iván Kverme
Teknologi

Torsdag skrev Finansavisen at Øystein Stray Spetalen hadde solgt nesten 130.000 av sine drøyt 610.000 aksjer i Photocure. Han satt da igjen med 482.100 aksjer i selskapet. 

Ferske aksjonærlister viser at Spetalen har justert ned beholdningen enda litt til. Han står nå oppført med 467.000 Photocure-aksjer. Det vil si at han har solgt omtrent 15.000 aksjer til. Posten er verdt 41 millioner kroner og han er åttende største aksjonær i selskapet med en eierandel på 1,75 prosent.

Lillebror Eigil Stray Spetalen har derimot økt beholdningen sin i Photocure. Han har nylig kjøpt 50.000 aksjer og økt beholdningen til 184.000 aksjer. Han er med det 30. største aksjonær med en eierandel på 0,69 prosent. Aksjeposten er verdt 16,2 millioner kroner. 

Øystein Stray Spetalen har også tidligere vært aktiv i Photocure-aksjen. I slutten av september gjorde han sitt inntog igjen i aksjen, og har kjøpt seg videre opp, før han altså nå selger deler av beholdningen. Aksjen står i en kurs på 87,90 kroner før åpning torsdag. Det er omtrent lik kurs som aksjen hadde da Spetalen gikk inn i september.

Photocure utvikler legemidler til behandling av pasienter som er rammet av blærekreft. I andre kvartal hadde selskapet Hexvix/Cysview-inntekter på 53,7 millioner kroner, opp tre prosent sammenlignet med i fjor.

øystein stray spetalen
eigil stray spetalen
photocure
PHO
Nyheter
Teknologi
Børs