<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Børsrakett gikk på valutasmell – venter vekst i datterselskaper

Otello leverte svakere enn i fjor, til tross før rakettøkningen på børs siste tre måneder.

    Publisert 27. okt. 2020 kl. 07.27
    Oppdatert 27. okt. 2020 klokken 14.12
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 436 ord
    LA FREM TALL: Konsernsjef Lars Boilesen i Otello Corporation Foto: Andreas Klemsdal

    Otello Corporation OTELLO leverte omsetning på 63,2 millioner dollar i tredje kvartal – flat utvikling sammenlignet med fjoråret som endte på 63,1 millioner. 

    Selskapet venter en omsetningsvekst for datterselskapet AdColony på 10-15 prosent i fjerde kvartal 2020, og gjentar forventningen om en omsetningsvekst for AdColony på rundt 10 prosent i 2020 mot 2019.

    Driftsresultatet endte på minus 500.000 dollar. Det er en bedring fra minus 2,9 millioner i fjor og kommer som følge av utgiftskutt i både lønninger, kompensasjoner og mindre nedskrivninger. 

    Bunnlinjen endte på minus 5,7 millioner dollar – en markant nedgang fra fjorårets 7,1 millioner i pluss. Dette skyldes en negativ påvirkning fra valutakursfall på 4,8 millioner dollar. I fjor utgjorde tilsvarende post et positivt tilskudd på 7,5 millioner dollar ifølge notene i regnskapet. 

    Valutasmell

    Otello har også tatt med en oversikt over selskapene det har investerert i og presenterer deres tall. Bemobi, som har høstet ros fra spesielt DNB Markets, leverte et inntektsfall på 3,8 millioner dollar, fra 14,8 i fjor til 11,6 i år. Det tilsvarer et fall på 21 prosent.

    EBITDA endte på 4,7 millioner dollar mot 6,2 millioner i fjor, et fall på 24 prosent. 

    Børsrakett Otello ønsker imidlertid å vise utviklingen uten valutakursens påvirkning, og da blir tallene noe hyggeligere lesning. Tilsvarende tall blir da 14,5 millioner dollar i inntekter i år, mot 14,8 i fjor. EBITDA endte på 6,1 millioner mot 6,2 millioner i fjor ex. valutakursfall.

    Som indikert i andrekvartalsrapporten hadde covid-19 en kortsiktig negativ effekt på Bemobi, men selskapet har sett en gradvis innhenting på månedsbasis, som indikerer en mye raskere enn innhenting enn de fleste industrier.

    Otellos inntekter er blant annet linket til annonseinntekter og selskapet forventer at covid-19 vil gi en negativ effekt på omsetning og resultat i 2020.

    Som ventet

    Tredjekvartalstallene til Otello var omtrent på linje med Arctic Securities' estimater og selskapets guiding forrige kvartal.

    Henriette Trondsen, analytiker i Arctic Securities, mener fokuset i aksjen fremover vil være på en potensiell børsnotering av Bemobi i Brasil.

    Analytikeren bemerker samtidig at hvis en børsnotering eller salg av Bemobi ikke blir besluttet før 31. desember har tidligere eiere et krav mot Otello på 18,6 millioner dollar, som selskapet har sikret finansiering for.

    – Jeg ser Otello som et «break-up-case» fordi det ikke er noen synergier mellom segmentene. Dette kan gi potensiell oppside til mitt kursmål, sier hun.

    Otello Corporation

     
    (Mill. USD) 3. kv./20 3. kv./19
    Driftsinntekter 63,2 63,1
    Driftsresultat -0,5 -2,9
    Resultat før skatt -5,7 7,1
    Resultat etter skatt -6,7 7

    Otello Corporation 

     
    • Holdingselskap bestående av teknologiselskapene AdColony, Bemobi og Skyfire. 
    • Har hovedkontor i Oslo. 
    • Konsernsjef er Lars Boilesen, som har innehatt stillingen siden 2010. 
    • Tidligere kjent som teknologiselskapet Opera Software, grunnlagt av Jon von Tetzchner og Geir Ivarsøy i 1995. 
    • Fikk nåværende selskapsform november 2016 etter at Opera Software og kjerneproduktet Opera ble solgt. 
    • Største aksjonærer er Goldman Sachs og Ludvig Lorentzen AS.