<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Røkkes IT-juvel 5 mrd. mer verdt på fire måneder

Skal samarbeide med venture-selskap som har samarbeidet med blant annet Facebook, Spotify og Slack. 

Publisert 27. okt. 2020 kl. 10.08
Oppdatert 27. okt. 2020 klokken 14.22
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 219 ord
SAMARBEID: Kjell Inge Røkkes Cognite inngår samarbeid med globalt venture-selskap. Foto: Iván Kverme

Røkkes IT-juvel Cognite inngår samarbeid med Accel for videre vekst, ifølge en børsmelding. Accel er et ledende globalt venture-selskap med «erfaring i å bygge software-selskaper i verdensklasse». 

Selskapet var første partner i selskaper som Facebook, Slack, Spotify og Dropbox.

Som en del av avtalen blir Accel bli minoritetsaksjonær i Cognite gjennom en serie A-investering. Investeringsrunden høyner Cognites verdsettelse til 550 millioner dollar, eller 5,1 milliarder kroner.

Tilbake i juli ble Akers eierandel på 64 prosent i Cognite verdsatt til beskjedne 42 millioner kroner . Det gir en økning på 5 milliarder, eller elleville 12.000 prosent, på bare fire måneder. Danske Bank har imidlertid estimert at selskapet var verdt hele 7 milliarder tidligere i høst.

Ifølge meldingen markerer denne avtalen første runde av ekstern vekstfinansiering for Cognite.

God timing

Samarbeidet med Accel inkluderer blant annet en utvidelse av go-to-strategi og produktutvikling. Accel vil få en plass i styret til Cognite.

Øyvind Eriksen, adm. direktør i Aker og styrelder i Cognite, mener timingen er riktig for å hente inn en skaleringspartner.

– Accels innsikt og ekspertise i skalering slått sammen med med Akers industrielle forståelse er et perfekt samarbeid, sier Dr. John Markus Lervik, adm. direktør i Cognite.

Ideen bak Cognite er å samle data fra oljeplattformer, skip, kraftstasjoner og fabrikker og gi tilgang til disse til dem som driver selskapene. Det gjør at man kan øke effektiviteten, sikkerheten og lønnsomheten.