– Coronakrisen vil være positiv for oss

Konsernsjef Rolv Erik Ryssdal har ambisjoner om å tilby video, digital lånesignering og låneformidling på markedsplassene til Adevinta.

MANGE MULIGHETER: Konsernsjef Rolv Erik Ryssdal i Adevinta har store ambisjoner om å bygge ut markedsplassene til Adevinta. Foto: Nerijus Adomaitis
Teknologi

– Coronakrisen har medført en akselererende digital vekst. Vaner som tidligere tok lang tid å endre på, skjer nå lynraskt. Jeg tror coronakrisen vil være positivt for oss, sier konsernsjef Rolv Erik Ryssdal i Adevinta.

Han trekker frem at Adevintas markedsplasser i større grad en tidligere er utstillingsvinduer for bilforhandlere og eiendomsmeglere, siden befolkningen rundt om kring i Europa beveger seg mindre som følge av coronapandemien.

– Interessen for å se biler og eiendom digitalt øker. Derfor må vi bygge en så enkel prosess som mulig for våre kunder. I dag er markedsplassene en oppslagstavle mellom kjøper og selger, der partene møter hverandre, for så gjøre opp seg i mellom utenfor plattformen, sier Ryssdal, og fortsetter:

– Det ønsker vi å gjøre noe med. Som kunde på Adevintas markedsplasser skal man få tilgang på flere tjenester. I Spania har vi begynt med videovisning av leiligheter, og vi ønsker å tilrettelegge slik at man kan gjøre digitale signeringer av kontrakter og låneformidling. Det finnes mange initiativer som kan gjøre boligreisen bedre.

Lønnsomhetshopp

Ifølge Ryssdal er transaksjoner blitt stort i Frankrike, hvor Adevinta eier markedsplassen Leboncoin. 

– Når du kjøper noe på nett, blir varen levert på døren eller på postkontoret. Den samme reisen jobber vi med mellom to forbrukere, sier han.

Tirsdag morgen la Adevinta frem regnskapstall for tredje kvartal. Omsetningen økte fra 180,3 til 183,3 millioner euro, mens den underliggende lønnsomheten bedret seg.

Selskapet fikk et driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) inkludert «joint venture» på 57,1 millioner euro. I samme periode i fjor var driftsresultatet på 54,1 millioner euro.

– Jeg synes det er gode tall. Det er blitt kuttet kostnader og utsatt noen markedsføringskampanjer. I tillegg har vi bremset litt på ansettelser, noe som har påvirket bunnlinjen positivt, sier Ryssdal.

Helt nederst i regnskapet satt Adevinta igjen med en bunnlinje på minus 27,7 millioner euro. Tapet skyldes negative valutaeffekter.

Adevinta

(Mill. EUR)3. kv./203. kv./19
Driftsinntekter183,3180,3
EBITDA57,154,1
Resultat før skatt−12,738,4
Resultat etter skatt−27,722,2

Normalisering

I tredje kvartal fikk Adevinta en EBITDA-margin på 31 prosent, noe som selskapet selv omtaler som eksepsjonelt høyt.

– Som følge av tiltakene vi har gjort vil marginen normalisere seg de neste kvartalene, men på lengre sikt har vi ambisjoner om høyere marginer igjen, sier han.

I sommer ble det kjent at Adevinta kjøper opp eBay Classifieds for 9,2 milliarder dollar. Ifølge konsernsjefen går denne prosessen som planlagt, og det er satt ned en større gruppe som jobber med å få gjennom transaksjonen.

Tirsdag ble Adevinta-aksjen omsatt for 155 kroner etter et fall på 0,3 prosent. Siden årsskiftet har kursen steget 49 prosent og nå prises selskapet til 106 milliarder kroner.

adevinta
ADE
rolv erik ryssdal
Nyheter
Teknologi
Børs