Knuste forventning

Schibsted sopte inn en EBITDA på 678 millioner kroner i tredje kvartal. På forhånd ventet analytikerne et driftsresultat på 537 millioner.

3.KVARTAL: Konsernsjef i Schibsted, Kristin Skogen Lund. Foto: NTB Scanpix
Teknologi

Rubrikkselskapet Schibsted  fikk et driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) på 678 millioner kroner i tredje kvartal, mens analytikerne ventet 537 millioner kroner, ifølge TDN Direkt. Til sammenligning var det underliggende driftsresultatet på 542 millioner kroner i fjor.

Driftsinntektene kom inn på 3.188 millioner kroner, noe som også var bedre enn hva tallknuserne, som estimerte en topplinje på 3.134 millioner kroner.

Helt nederst i regnskapet satt Schibsted igjen med et overskudd på 262 millioner kroner, mot 189 millioner kroner i tilsvarende periode i fjor.

– Vi fikk en veldig sterk EBITDA i kvartalet, men justerer man for valuta var inntektene på samme nivå som i fjor. Siden fallet i forbindelse med coronapandemien, har inntektene forbedret seg. Innen nordiske markedsplasser er de underliggende inntektene fortsatt ned sammenlignet med i fjor, men nettrafikken har stabilisert seg på et høyere nivå enn før coronakrisen, sier konsernsjef Kristin Skogen Lund.

Hun trekker frem at stram kostnadskontroll bidro til å gi gode marginer i alle virksomhetsområdene i kvartalet.

– Spesielt media hadde en ekstraordinær margin siden kostnadskuttene har materialisert seg raskere enn planlagt, sier Skogen Lund.

SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen

Schibsted

(Mill. kr)3. kv./20Est. 3.kv./203. kv./19
Driftsinntekter3.1883.1343.032
EBITDA678537542
Resultat før skatt321287266
Resultat etter skatt262241189

Schibsted

  • Internasjonalt mediekonsern med blant annet VG, Aftenposten og Finn.no som underselskaper. 
  • Har hovedkontor i Oslo. 
  • Konsernsjef er Kristin Skogen Lund. 
  • Fikk nåværende selskapsform i 2018 etter at Schibsteds portefølje av utenlandske rubrikkselskaper ble skilt ut i eget selskap og senere fikk navnet Adevinta. 
  • Største aksjonær er Blommenholm Industrier, som videre eies av Stiftelsen Tinius.
schibsted
SCHA
Nyheter
Teknologi
Børs