FSNs IT-raid går trått men godt

PE-selskapet FSN Capital raidet IT-konsulenter i Sverige, og skulle gjøre det samme i Norge. Nå har de gjort tre små kjøp på ett år.

MINDRE I NORGE: Frode Strand-Nielsen kjøpte 650 IT-konsulenter i Sverge som omsatte 1,3 milliarder og skulle gjøre det samme i Norge. Hittil har han 75 mann som omsetter 160 millioner. Foto: Foto: Iván Kverme
Teknologi

FSN Capital-eide Nordlo har kjøpt Sarpsborg-selskapet NiSec med en omsetning på 45 millioner. Det er det tredje kjøpet selskapet gjør i Norge siden de i januar i år proklamerte et storstilt raid i Norge.

Bakgrunnen var at Nordlo på et drøyt år hadde kjøpt 650 IT-konsulenter på 36 ulike steder i Sverige med samlet omsetning på 1,3 milliarder kroner.

«Nå tar vi mål av oss å gjøre det samme i Norge», sa Frode Strand-Nielsen til Finansavisen. På snart et år summerer kjøpene seg til tre selskaper med 75 ansatte og samlet omsetning på 160 millioner.

Små pengemaskiner

Til gjengjeld har Nordlo kjøpt selskapet med anstendig lønnsomhet. Det startet med Lerøen Datapartner i Bergen i januar i år. Selskapet omsatte i 2019 29 millioner og tjente 5,7 millioner før skatt.

Deretter gikk det helt til august før neste kjøp ble gjort. Nordlo dro til Haugesund og kjøpte Appex Operations, et selskap med 60 millioner i omsetning og 7 millioner i overskudd.

Nå har Nordlo kjøpt NiSec i Sarpsborg med 39 millioner i omsetning og 5 millioner i overskudd i fjor.

– Vi er fornøyde med vår utvikling i Norge såvel som i Sverige, men vi er barei begynnelsen på vår reise, sier FSN-ansvarlig Patrice Jabet til Finansavisen.

Den samlede omsetningen for de tre selskapene utgjør i skrivende stund 160 millioner. Til gjengjeld har alle oppkjøpene vært små pengemaskiner med flere års lønnsom historie bak seg.

FSN Capital og Nordlo varsler at de har flere oppkjøpsdialoger på gang.

Målet står fast

NiSec driver innenfor IT-sikkerhet, skytjenester og infrastruktur, og har små og mellomstore bedrifter i Østfoldregionen som kunder. Bak selskapet står Rune Johannessen og André Sandvik, og virksomheten sysselsetter 21 ansatte i Sarpsborg samt på satelittkontoret i Oslo.

Nordlo legger ikke skjul på at planen fortsatt er å etablere en IT-partner med milliardomsetning og flere hundre ansatte. 

Selskapet har i dag 686 ansatte i Sverige fordelt på 39 steder med samlet omsetning på nær 1,5 milliarder.

FSN har hittil investert mellom 400 og 500 millioner kroner i Nordlo, og sitter med en eierandel på 55 prosent. Resten eies av partnere i Nordlo som har fått oppgjør i aksjer i tillegg til kontanter.