Pareto roper kjøp etter trøblete Merkur-debut

House of Control har fått hard medfart etter noteringen på Merkur Market og er ned 17 prosent. Nå tror tilrettelegger Pareto Securities at aksjen skal opp 60 prosent.

VEKST: Konsernsjef Lasse Sten i House of Control lover årlig gjentakende inntekter på 500 millioner kroner i 2015. Analytikerne i Pareto Securities ligger inne med et inntekts-estimat på 420 millioner kroner. Foto: Iván Kverme
Teknologi

Den 20. oktober ble House of Control HOC-ME notert på Merkur Market, etter at selskapet hentet 350 millioner i frisk egenkapital med hjelp av meglerne i Pareto Securities og ABG Sundal Collier. Emisjonskursen ble satt til 21 kroner pr. aksje.

På det laveste ble aksjen omsatt for 14,50 kroner, etter kraftig kursfall. De seneste dagene har aksjen korrigert litt opp og stengte fredag ettermiddag i 17,50 kroner, hvilket betyr et tap på 17 prosent for investorene som tegnet seg i emisjonen.

Fredag spratt tilrettelegger Pareto Securities ut av hiet og klinket til med en kjøpsanbefaling med kursmål på 28 kroner. Analytikerne Fridtjof Semb Fredricsson og Olav Rødevand ser dermed en oppside på 60 prosent, og tittelen i analysen er: House of growth.

Tror på høy margin

House of Control samler, loggfører og håndterer kundenes avtaler innen alt fra avisabonnement, drift, blomstervanning og leiebiler i et oversiktlig system som kobles rett på kundenes ERP-system.

I forbindelse med børsnoteringen forespeilet selskapet investorene årlig gjentakende inntekter på over 500 millioner kroner i 2025. Analytikerne i Pareto Securities er på den forsiktige siden og ligger inne med et inntekts-estimat på 420 millioner i det året, hvilket betyr en årlig vekst (CAGR) på 25 prosent.

Tallknuserne mener at økt salg vil skape skalafordeler, hvilket vil løfte EBITDA-marginen til 40 prosent i 2025 og videre sterk kontantgenerering.