Sex tech frister småinvestorer

Sweet Tech har solgt 15.000 utgaver av sexleketøyet «The Handy». For å vokse videre har selskapet hentet 3,1 millioner kroner fra norske menn og kvinner. 

– KRAFTIG VEKST: – Vi er i kraftig vekst og forsøker å møte etterspørselen, sier daglig leder Jens Petter Wilhelmsen (til venstre). Videre mot høyre Nicolay Antonio Bang og Alexander Arish Bjørkmann i Sweet Tech. Foto: Torill Henriksen
Teknologi

– Før vi la ut lånet var vi litt spente på hvor interesserte investorene våre ville være i norsk sextech, men pågangen på hjemmesiden vår var enorm. Flere investorer kontaktet oss i etterkant og var lei seg fordi de ikke fikk investert, opplyser Geir Atle Bore, daglig leder i FundingPartner.

Selskapet Sweet Tech produserer «The Handy», som er en masturberingsmaskin for menn.

Selskapet rapporterer om enorm etterspørsel i Norge og internasjonalt, og har solgt 15.000 enheter.

Folkefinansierte 3,1 millioner kroner

Selskapet skal spesielt ha opplevd et oppsving i corona-året 2020.

Om de lykkes med planene sine tror jeg dette er et selskap vi vil høre mye om i 2021
Geir Atle Bore, FundingPartner

For å finansiere videre vekst lånte selskapet forrige lørdag 3,1 millioner kroner via folkefinansieringstjenesten FundingPartner.

På et par minutter ble lånet fulltegnet av over 180 investorer.

– Vi hadde i utgangspunktet forventet at kun menn skulle investere i lånet, så vi ble overrasket over den høye kvinneandelen. Blant de største investorene i lånet er nærmere 30 prosent kvinner. Det er langt mer enn hva vi er vant med, fastslår Bore.

OVERRASKET OVER HØY KVINNEANDEL: Geir Atle Bore i FundingPartner. Foto: LinkedIn

Målet for neste år er 60.000 produkter, hvorav mesteparten av veksten skal skje internasjonalt.

– Det er ikke mange norske hardware-selskaper som opplever samme suksess internasjonalt som Sweet Tech, og om de lykkes med planene sine tror jeg dette er et selskap vi vil høre mye om i 2021, legger han til.

Selskapet ble grunnlagt i 2018 av Jens Petter Wilhelmsen, Alexander Bjørkmann og Nicolay Bang. Gründerne har bakgrunn fra Arkwright Consulting, Forsvaret og Kongsberg Gruppen.

Bjørkmann bor i Oslo med kjæreste og er kybernetikkingeniør som jobbet med fjernstyrte våpensystemer før han ble gründer i sex tech sammen med Wilhelmsen.

MOBILTILKNYTNING: Selskapet har også en plattform, handyfeeling.com, der maskinen kan kobles opp mot videoer. Foto: Torill Henriksen

Også Wilhelmsen oppgir å ha kjæreste, samt bakgrunn fra corporate finance og management consulting.

– Vi er i kraftig vekst

– Pengene skal utelukkende brukes til arbeidskapital i forbindelse med produksjon av flere produkter. Vi er i kraftig vekst og forsøker å møte etterspørselen, men det er utfordrende å dekke ekspansjon og økt produksjon med operasjonell kontantstrøm, understreker Wilhelmsen.

Sweet Tech valgte folkefinansiering fordi hverken banker DNB eller nisjebanker som Pareto Bank ønsket å finansiere dem, til tross for personlige garantier og kommersielt lånetilslag hos Innovasjon Norge på 2,4 millioner kroner.

– Vi er spesielt skuffet over DNB som utgir seg for å være en bank som støtter gründer-virksomheter, men som i realiteten er veldig vanskelig å få tilslag hos, fastslår Wilhelmsen.

– Vi ønsker naturligvis å hjelpe flest mulig gründere og bedrifter til å lykkes. Vi har 40 prosent markedsandel på bedriftslån i Norge, men kan ikke gi lån til alle, svarer Roger Antonesen, leder for SMB-området.

VEKSTAMBISJONER: – Om fem år er Sweet Tech et globalt ledende sex-tech selskap som leverer høykvalitets hardware med flaggskipet Handy i front, påstår medgründer Jens Petter Wilhelmsen. Foto: Sweet Tech

– Crowdfunding er et godt alternativ for mange vekstbedrifter, og derfor har vi også et samarbeid med nettopp FundingPartner, legger han til.

Flest kunder i USA

Fremover forventer Sweet Tech å låne et sted mellom 5 og 9 millioner kroner i løpet av første halvdel av 2021 og å hente mellom 10 og 20 millioner kroner i egenkapital gjennom 2021.

– Vi har flere som ønsker å investere, men riktig tidspunkt for å trykke på gassen er ikke avklart nå. Både det tekniske og det kommersielle teamet må være klare for å håndtere en ekspansjon, fastslår Wilhelmsen. Det understrekes at gründerne ser etter mulige partnere i Norge før de tar steget internasjonalt.

Sweet Tech

(Mill. kr)20192018
Driftsinntekter0,90,1
Driftsresultat−0,7−0,3
Resultat før skatt−0,8−0,3
Årsresultat−0,8−0,3
Eiere: Nicolay Antonio Bang, Alexander Bjørkmann, Jens Petter Wilhelmsen (33 %), Brinck & Vaabensted Aps (1 %).

– Vi er også i dialog med USA-baserte venture-investorer som ser på caset nå. Pr. dags dato er USA det største markedet, opplyser han.

– Hvordan ser dere ut om fem år?

– Da er Sweet Tech et globalt ledende sex-tech selskap som leverer høykvalitets hardware med flaggskipet Handy i front og som utnytter den nyeste teknologien for å gi kundene den beste opplevelsen.

dnb
Jens Petter Wilhelmsen
Alexander Bjørkmann
Nicolay Bang
sweet tech
FundingPartner
Geir Atle Bore
Roger Antonesen
Nyheter
Teknologi