– Hvis vi 12-dobler verdien er det bra

Joachim Stray og Kristoffer Kirkevold har laget en digital døråpner. Nå gir de full gass i USA, mens Idekapital vil på børs når salget er mangedoblet.

SATSER I USA: – Hittil har vi konsentrert oss om hoveddør og dører i fellesområder i boligblokker samt alle dører i kontorbygg. Nå integrerer vi leilighetslåsene via Yale Doorman, sier Defigo-gründer Joachim Stray. Foto: Eivind Yggeseth
Teknologi

Idekapital har satset 10 millioner kroner i startupselskapet Defigo. Nå går de inn med ytterligere 6 millioner. Pengene skal brukes til en storstilt satsing på selskapets digitale døråpner i USA. Med seg har de også fått Stor-Oslo Eiendom etter at selskapet nettopp solgte seg ut av Spacemaker der innsatsen hadde 12-doblet seg i verdi.

– Hvis vi 12-dobler verdien er det bra. Det er en god målestokk, sier styreleder Rune Holen i Defigo.

KLOKKERTRO: – Hvis vi får gjennombrudd i USA blir dette kjempestort, sier styreleder Rune Holen i Defigo. Foto: TCH

Han representerer Idekapital som har 40 prosent av aksjene i Defigo etter å ha gått inn for snart to år siden.

Vi har installert 250 systemer i Stor-Oslo, har 10.000 daglige brukere som har gjort 14 millioner døråpninger hittil
Joachim Stray, Defigo

– Hvis vi får gjennombrudd i USA blir dette kjempestort. Da vil vi raskt omsette over 100 millioner på «software-as-a-service» med veldig gode marginer, sier Holen.

Nå er prisingen av selskapet skrudd opp til 50 millioner kroner etter tilførsel av de 7 millionene.

14 millioner døråpninger

Bak står Joachim Stray som ledet teknologien i Avinors prosjekt for å erstatte flyplasstårn med sensormaster da han fikk ideen om å erstatte porttelefoner med digitale løsninger.

– Begge deler handler om å bruke teknologiutvikling utendørs der det er stort behov for sikkerhet, sier Stray som eier 30 prosent i selskapet.

Men det var medgründer Kristoffer Kirkevolds problem som var utgangspunktet. For mens Stray kunne velge og vrake i systemer for sin enebolig kunne knapt noen brukes i Kirkevolds boligblokk.

STARTUP: Defigo utvikler digitale løsninger for døråpning. Her får Joachim Stray (t.h.) siste oppdatering fra Marius Lillestøl. Foto: Eivind Yggeseth

– Vi så at porttelefoner var gammeldags. Alle var opptatt av eneboliger og leiligheter, men ingen brød seg om markedet for fellesområder. Vi gjør adgang til bygg enkelt via en nettside uten at man må bytte ut dagens låser, sier Stray.

Kostnaden er 500 kroner i oppstart, og månedlig kostnad på 590 kroner pr. oppgang.

– Vi har installert 250 systemer i Stor-Oslo, har 10.000 daglige brukere som har gjort 14 millioner døråpninger hittil.

– Hittil har vi konsentrert oss om hoveddør og dører i fellesområder i boligblokker samt alle dører i kontorbygg. Nå integrerer vi leilighetslåsene via Yale Doorman, sier Stray.

Vekst via USA-partner

– Det er fortsatt masse å rulle ut i Norge, så inntektene i Norge vil fortsatt dominere, men potensialet ligger i USA der markedet er homogent samtidig som de er opptatt av denne typen teknologi, sier Rune Holen.

– Ingen andre har tilsvarende system som vårt, og vi har inngått en intensjonsavtale med en eiendomsgruppering som skal gi oss en rask start i USA, sier han.

Vi skal mangedoble salg og enheter i det kommende året. Hvis vi dobler noen ganger kan børsnotering være aktuelt
Rune Holen, Defigo

Defigo har erstattet ringeklokkene i dagens porttelefoner med en touchskjerm der man kan styre hvem som til enhver tid skal ha tilgang til ulike dører.

– I dag er det ikke mulig å gi tilgang til personer som eksempelvis skal levere en pakke. Ofte tar det ikke lang tid før en nøkkel er på avveie, men ingen skifter nøkkelsystem når det koster 500 til 1.000 kroner pr. nøkkel, sier Stray for å illustrere dagens systemer.

Defigo styrer i dag tilgangen til 1.000 bygg via en nettside som er integrert mot låsene der hver enkelt vaktmesteren administrerer hvem som har tilgang etter instruks fra beboerne.

– Skal mangedoble før børs

– Vi skal mangedoble salg og enheter i det kommende året. Hvis vi dobler noen ganger kan børsnotering være aktuelt, sier Rune Holen.

Stor-Oslo Eiendom er en betydelig utvikler av både bolig- og næringseiendom i Osloregionen, og er mer opptatt av å utnytte adgangssystemet enn selve investeringen.

TIL BYGG: Adm. direktør Mathis Grimstad i Stor-Oslo Eiendom har gått inn i styret i Defigo i tillegg til å skyte inn kapital. Målet er å bruke nøkkelsystemet i boligblokker og kontorbygg. Foto: Iván Kverme

– I dag kan vi ikke levere uten digitale løsninger. Nøkler er passé, men vi har veldig tro på dette. I tillegg til å åpne dører åpner det for synergier i større prosjekter der man som en del av et kvartal styrer tilgang til kjeller, parkering, boder og ulike oppganger, eventuelt treningsanlegg for næringsaktører. Vi tror også vi kan koble dette mot funksjoner i smarthus gjennom styring av varme og lys, sier adm. direktør Mathis Grimstad i Stor-Oslo Eiendom.