Er bull på Drops-kjøp

Kahoot styrker sin posisjon innen språk ved å sluke estlandske Drops. – Oppkjøpet er innvannende, sier Arctic Securities-analytiker Henriette Trondsen.

KJØP: Analytiker Henriette Trondsen i Arctic Securities har en kjøpsanbefaling på Kahoot med kursmål på 85 kroner. Foto: Iván Kverme
Teknologi

KahootKAHOOT-ME trykker inn gasspedalen og legger 31 millioner dollar på bordet for å sikre seg aksjene i den estlandske språklæringsplattformen Drops.

I tillegg kommer et resultatbasert element på opptil 19 millioner dollar, som avhenger av Drops' resultater i 2020, 2021 og 2022. Det gir en samlet transaksjonsstørrelse på opptil 450 millioner kroner.

Ifølge Henriette Trondsen i Arctic Securities er transaksjonen blitt gjennomført til mellom 4 og 7 ganger salget i 2019, avhengig av hvor stor den resultatbaserte summen blir. Det er betydelig lavere enn Kahoots verdsettelse.

– Oppkjøpet er innvannende og det vil styrke posisjonen innen familie-abonnementet og mot lærere som underviser i språk, sier hun.

I 2019 hadde Drops en omsetning på 6,3 millioner euro og en cash conversion på 40 prosent, mot Kahoot som hadde et tilsvarende tall på 45 prosent i tredje kvartal.

– Vi er glade for å kunne ønske Drops velkommen til den ekspanderende Kahoot-familien når vi går videre mot å bli den ledende læringsplattformen i verden, sier konsernsjef Eilert Hanoa i meldingen.

Lav guiding

Tirsdag steg Kahoot-aksjen 3 prosent på nyheten og ved lunsjtider sto aksjen i 61,80 kroner. Siden årsskiftet er kursoppgangen på 180 prosent.

– Vi forventer en økt guiding for fjerde kvartal, som trolig vil komme i form av en handelsoppdatering i starten av januar. Vi mener guidingen på 14 millioner dollar er konservativ siden den impliserer bare 40.000 nye betalende brukere, fjerde kvartal er sesongmessig sterkt og det er kommet produktlanseringer som vil styrke topplinjen, sier Trondsen.

Arctic Securities estimerer en omsetning på 15 millioner dollar i fjerde kvartal, og har en kjøpsanbefaling på Kahoot med kursmål på 85 kroner.

Periscopus AS eier 153.000 aksjer i Kahoot. Periscopus AS er kontrollert av ansvarlig redaktør i Finansavisen, Trygve Hegnar.