Alarm-mygg fikk napp hos velferdskjempe

Med Kjetil Holta på laget og Norlandia-kontrakt i baklommen går Bee Concepts til småinvestorer for å hente ekstern kapital til en prising på 19 millioner kroner.

HENTER KAPITAL: – Vi øker farten etter vellykket lansering av helsekonseptet Bee Care, fastslår Simen Torp Halvorsen, daglig leder i Bee Concepts. Foto: Bee Concepts
Teknologi

– Vi øker farten etter en vellykket lansering av helsekonseptet Bee Care i samarbeid med velferdskjempen Norlandia. Derfor ønsker vi å hente inn kapital for videre utvikling, fastslår Simen Torp Halvorsen (29), daglig leder i Bee Concepts. 

Med sin nye teknologiplattform Bee Care, er håpet at minibedriften skal redefinere begrepet trygghetsalarm.

Første versjon av Bee Care skal la brukeren, pårørende og tjenesteleverandører samhandle gjennom en digital kalender og beskjedbok.

– Kombinert med en mobil trygghetsalarm med GPS og toveis-tale gir vi kundene en enklere og tryggere hverdag, sier Halvorsen.

Har hentet 7 millioner

I denne runden henter selskapet 4 millioner kroner til en prising på 19 millioner før emisjonen. Kapitalinnhentingen foregår på folkefinansieringsplattformen Folkeinvest.

I løpet av de to siste årene har selskapet hentet inn 7 millioner kroner, blant andre fra investor Kjetil Holta, som i dag har en eierandel på 9 prosent.

INVESTOR: Kjetil Holta. Foto: Kim Swensson AB

Holta er av Kapital rangert som Norges 70. rikeste person, med en formue på 4 milliarder kroner.

– Vi åpnet opp for forhåndstegning via Folkeinvest og etter fire dager passerte vi millionen. Det er vi strålende fornøyd med, sier Torp Halvorsen.

Tidligere i år inngikk selskapet et samarbeid med Norlandia Health & Care Group som en følge av deltagelse i akseleratorprogrammet Welfare 2.0.

Welfare 2.0 er satt opp som et samarbeid mellom Charge og NHC Group, morselskapet til Norlandia og asylmottakselskapet Hero.

– Gir oss kraft og fart

Selskapet har også fått tilsagn på 2,6 millioner kroner i støtte fra Innovasjon Norge. 

Kapitalen fra emisjonen og Innovasjon Norge skal brukes til å øke salgsinnsatsen, samt videreutvikle plattformen i samarbeid med Norlandia.

– Det vil gi oss kraft og fart fremover til å ta en sentral posisjon i dette markedet. Sammen skal vi gi eldre bedre livskvalitet og mer trygghet i hverdagen og gjennom det sikre et godt liv lenger, lover Torp Halvorsen.

Varsler hvis noe er galt

Tanken er at Bee Care vil kunne varsle dersom det mistenkes at noe er galt. Selskapet benytter ulike sensorer, og systemet lærer hva som er normalt for den enkelte bruker. Ved større avvik fra normalen, kan systemet varsle.

Finansavisen omtalte tidligere høst det Rogaland-baserte selskapet ContinYou, som har laget en norskutviklet helseklokke.

I motsetning til ContinYou har Bee Concepts valgt ikke å utvikle egen hardware.

Bee Concepts

(Mill. kr)20192018
Driftsinntekter0,30,1
Driftsresultat−2,5−3,3
Resultat før skatt−2,5−3,4
Årsresultat−2,5−3,4
Eiere: Consulting West (30,2 %), TW Capital (18,7 %), Entiro (15,1 %), Tom Erik Kristiansen (11,8 %), Wirofa Investments AB (Kjetil Holta 9,1 %), Simen Torp Halvorsen (4,0 %), andre (11,0 %).

– Fleksibilitet er svært viktig for oss, og vi ønsker å tilby en rekke ulike sensorer til våre brukere. Det sikrer at løsningen kan tilpasses til den enkelte og endres etter brukerens behov, sier Halvorsen.

– Vi benytter Internet of Things for å varsle dersom noe er galt. Det kan være brukeren selv som varsler, eller systemet som varsler ved avvik fra normalen.