Har skapt 4.000 prosents avkastning

I løpet av 13 år på børs har Bouvet gitt en avkastning på nesten 4.000 prosent og 6 milliarder kroner i aksjonærverdier. Nå går konsernsjef Sverre Hurum av.

SUKSESS: Avtroppende konsernsjef Sverre Hurum i Bouvet har skapt enorme verdier på Oslo Børs.  Foto: Siv Dolmen
Teknologi

I 2007 gikk IT-konsulentselskapet Bouvet på børs med Sverre Hurum som konsernsjef til en aksjekurs på rundt 40 kroner. Siden det har pilene bare pekt en vei – og det er oppover.

Torsdag morgen sendte selskapet ut en melding om at Sverre Hurum takker for seg etter 17 år i selskapet. Aksjekursen står nå i 622 kroner, noe som gir en kursoppgang på 1.455 prosent i løpet av Hurums tid i sjefsstolen.

Men lukk øynene. I samme tidsperiode har Bouvet vært en pengemaskin og selskapet har pøst ut utbytter til aksjonærene. Legger man til utbytte blir den totale avkastningen på nesten 4.000 prosent.

Aksjer for 241 mill.

I kroner og øre har dermed Bouvet skapt aksjonærverdier for 6,1 milliarder kroner i løpet av tiden på børs. Hittil i år har aksjen gitt en avkastning på 65 prosent og ser man fem år tilbake er avkastningstallet på 708 prosent.

Som følge av ellevill kursoppgang har Hurum også selv blitt en bemidlet mann. I mai solgte han aksjer for 37,5 millioner kroner, men han sitter fortsatt på et betydelig antall aksjer.

Den avtroppende konsernsjefen eier litt over 387.000 aksjer, som etter torsdagens sluttkurs er priset til 241 millioner kroner.

– Sverre Hurum har ledet selskapet fra starten av til å bli et av Nordens ledende, børsnoterte IT-selskaper. Han ønsker nå å gi klappet på skulderen til neste leder av selskapet, sier styreleder Pål Egil Rønn i Bouvet.

Intern kandidat

Det er leder for region Øst, Per Gunnar Tronsli, som har fått jobben med å «hoppe etter Wirkola», som ny konsernsjef i Bouvet.

Tronsli vil ved nyttår tiltre stillingen. Hurum vil etter ønske fra påtroppende leder være tilgjengelig for selskapet.

– Vi har over mange år bygget et solid selskap tuftet på delingskultur og fellesskap. Jeg er spent og ydmyk overfor den oppgaven jeg nå skal gå løs på, og vil sammen med alle de fine folka i selskapet jobbe for å løfte Bouvet videre, sier Tronsli.

I tredje kvartal omsatte Bouvet for 519 millioner kroner og satt igjen med et driftsresultat på 55 millioner kroner. 

bouvet
sverre hurum
Nyheter
Teknologi
Børs