DNB Markets: – Dette er en kjempemulighet

– Dette er en mulighet til å dra nytte av det kortsiktige fokuset til enkelte investorer, sier analytiker Christoffer Wang Bjørnsen etter mandagens oppkjøp fra Nordic Semiconductor.

KJØP: – Nordic Semiconductor er kronjuvelen i norsk teknologi, sier analytiker Christoffer Wang Bjørnsen. Foto: DNB Markets
Teknologi

Mandag ble det kjent at Nordic Semiconductor  kjøper hele Wi-Fi-porteføljen i Imagination Technologies Group – både utviklingsteam og intellektuelle eiendeler.

Oppkjøpet skjer til en ikke oppgitt sum.

Kjempemulighet

– Dette er en kjempemulighet i våre øyne da aksjen kun har lagt på seg én prosent etter at nyheten ble kjent. Det er en mulighet til å dra nytte av det kortsiktige fokuset til enkelte investorer. Nordic Semiconductor er kronjuvelen i norsk teknologi, sier Christoffer Wang Bjørnsen, analytiker i DNB Markets, til Finansavisen.

Mandag omsettes aksjen for 128 kroner, opp 1,2 prosent. DNB Markets opererer med en kjøpsanbefaling og et kursmål på 142 kroner. 

Analytikeren tror prisen for teknologiselskapet er ganske lav.

– Prisen for denne gjengen ingeniører er liten, utover det at Nordic Semiconductor tar på seg ytterligere kostnader på 10-12 millioner dollar pr. år fremover, sier Wang Bjørnsen.

Forventer høyere mål

Analytikeren minner om at Nordic Semiconductor, før mandagens oppkjøp, hadde forventninger om å nå en milliard dollar i omsetning på eksisterende produktportefølje. Med dagens annonserte utvidelse forventer han at ledelsen vil komme med oppdaterte og større mål i løpet første kvartal 2021.

– Dette betyr i våre øyne at selskapet har enda større verdipotensial enn før, men fortsatt sender skeptikerne aksjen ned da de fokuserer på det negative resultatet av kortsiktige inntjeningsestimater, sier Wang Bjørnsen til Finansavisen.

– Wi-Fi har lenge vært «nummer én»-kapasiteten våre kunder har etterspurt, og med dette oppkjøpet fusjonerer vi et Wi-Fi-utviklingsteam i verdensklasse inn i vår organisasjon, sier konsernsjef Svenn-Tore Larsen i en kommentar.