Play Magnus spås kraftig opp

Børsnoteringen av Play Magnus var ingen suksess, men nå spår SpareBank 1 Markets kraftig kursoppgang i en fersk analyse.

AKSJONÆR: Play Magnus-appen ble lansert i 2014 er ble børsnotert tidlig i oktober. Nå spås aksjen kraftig opp basert på potensialet i mange millioner ikke-betalende sjakkspillere i verden. Foto: NTB
Teknologi

SpareBank 1 Markets var blant tilretteleggerne som tok sjakkselskapet Play Magnus på Børs for snart to måneder siden. Investorene pøste imidlertid ut aksjer rett etter børsnoteringen, og aksjen falt fra en emisjonskurs på 21 til et bunnpunkt på 13.

Siden har Play Magnus vært med på børsoppgangen, og steg i forrige uke til 18,50. Nå har SpareBank 1 gjort sin første analyse av aksjen. Konklusjonen sier selvfølgelig kjøp. Meglerhuset mener aksjen skal i 30 kroner - opp nye 60 prosent.

Stort uutnyttet marked

«Bli med i kommersialiseringen av 650 millioner sjakkspillere» er tittelen på analysen fra SpareBank 1. Meglerhuset understreker at det er rundt 650 millioner sjakkspillere over hele verden, og at antallet er voksende.

Bare 70 millioner av disse spillerne er imidlertid aktive på internett, hvorav enda færre er betalende spillere, og meglerhuset mener det er et stort marked som ikke er kommersialisert.

I tredje kvartal hadde Play Magnus 35.600 spillere blant mer enn 3 millioner registrerte brukere, ifølge meglerhuset.Veksten fra ett år tidligere utgjorde 68 prosent.

Vil vokse i mange år

SpareBank 1 peker på at Play Magnus handler om to megatrender som møtes, nemlig e-læring og esport.

Markedet for utdanning utgjør ifølge meglerhuset 6.000 milliarder dollar, tilsvarende åtte ganger markedet for programvare og tre ganger markedet for media og underholdning. Samtidig utgjør elæringsmarkedet «bare drøyt 200 milliarder dollar», men forventes å vokse 7 prosent og fortsatt utgjøre mindre enn 5 prosent av verdens utgifter til utdanning.

Det betyr ifølge meglerhuset at veksten vil kunne vokse i mange år, og også forsterkes av covid-19.

Spår margin på 30 prosent

Play Magnus har guidet på 15 millioner dollar i inntekter i 2021 og 60 millioner dollar i 2025 med ebitda-margin på 30 prosent. Basert på dette peker SpareBank 1 på at selskapsverdien i Play Magnus prises til 9,8 ganger 2020-omsetningen og 5 ganger 2021-omsetningen.

Analytikerne fremhever at dette utgjør en rabatt på 28 prosent sammenlignet med tilsvarende andre aksjer. De fremhever at mens disse vokser 28 prosent, vokser Play Magnus 81 prosent.