Apple i batteribråk – kreves for 1,9 milliarder

Flere forbrukerorganisasjoner går sammen om gruppesøksmål mot den amerikanske giganten.

Publisert 2. des. 2020 kl. 15.05
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 130 ord
MILLIARDKRAV: Forbrukerorganisasjoner går sammen om å kreve Apple for milliardbeløp knyttet til iPhone 6-telefoner. Foto: Bloomberg

Apple er saksøkt i flere europeiske land og kreves for rundt 180 millioner euro for villedende påstander om batterilevetiden til noen av selskapets eldre smarttelefonmodeller, melder Nyhetsbyrån Direkt og viser til Bloomberg.

180 millioner euro tilsvarer i overkant av 1,9 milliarder kroner.

Det skal være snakk om et gruppesøksmål fra fem forskjellige forbrukerorganisasjoner i Belgia og Spania, og ytterligere søksmål skal være på vei i Italia og Portugal de kommende ukene, ifølge Euroconsumers.

Søksmålet og milliardkravet gjelder telefonene iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S og iPhone 6S Plus.

Tidligere er Apple blitt saksøkt i USA for lignende tilfeller, med anklager om å ha villedet forbrukerne angående iPhone-telefonenes batteri og å ha gjort programvareoppdateringer som har svekket telefonene, ifølge nyhetsbyrået.