Ser potensial på over 300 mrd: – Elops port til inntekter har blitt åpnet

Lanserer verdens første rullende ultralydscanner.

Publisert 8. des. 2020 kl. 07.13
Oppdatert 8. des. 2020 klokken 08.06
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 147 ord
INNTEKTER: Kjersti Kanne, konsernsjef i Elop, forteller at selskapet nå endelig kan begynne å tjene penger. Foto: Bård Gudim

Elop lanserer verdens første rullende ultralydscanner – Elop Insight. Verktøyet legges ut for kommersielt salg i dag.

– For våre aksjonærer betyr denne kommersielle lanseringen at Elops port til inntekter har blitt åpnet, sier Kjersti Kanne, konsernsjef i Elop.

Kanne sier i en pressemelding at Elop kontaktes av selskaper fra hele verden som ser fordeler i å bruke deres teknologi. 

Det iboende globale markedspotensialet innen forebyggende vedlikehold og tilstandsovervåkning er på over 35 milliarder dollar – eller over 300 milliarder kroner – i året.

Elop Insight muliggjør smart scanning for betongstrukturer som broer, bygninger, dammer og tuneller. Elops mål er å forbedre sikkerhet, utvide levetiden i betongstrukturer og minske klimafotavtrykket.

– Ultralydscanneren samler inn data og visualiserer den i sanntid. Dette gjør bruker eller infrastruktureier i stand til å foreta mer velinformerte valg og prioriteringer for optimalisert og smartere vedlikehold, samtidig som det bidrar til å gjøre infrastrukturen tryggere, sier Kjersti Kanne.