DNB Markets: – Aksjen kan gå som en kule

– Her er det bare å komme seg ombord før det går opp for markedet hvor bra posisjonert dette selskapet er, sier analytiker Christoffer Wang Bjørnsen.

ANBEFALER KJØP: – La oss bare håpe at ikke en av gigantene kjøper Airthings før selskapet når sitt potensial, sier analytiker Christoffer Wang Bjørnsen i DNB Markets. Foto: DNB Markets
Teknologi

DNB Markets tar opp dekning på Airthings. Det har resultert i en kjøpsanbefaling og et kursmål på 20 kroner, godt over torsdagens sluttkurs på 12,36 kroner. For at kursmålet skal innfris må aksjen stige 62 prosent.

En kule?

– Dette er virkelig et selskap som tikker alle ESG-boksene. Om Airthings får til en ESG-prising så vil aksjen gå som en kule, sier analytiker Christoffer Wang Bjørnsen.

Her har du et selskap med en patentbeskyttet teknologi som hjelper både forbrukere og store bedrifter med å optimalisere luftkvaliteten, samtidig som de kan redusere sitt fotavtrykk på miljøet og kutte strømregningene. Ifølge analytikeren er ikke dette «nice to have» som mye annen teknologi, dette er rett og slett «need-to-have»-teknologi.

Håper på kraftig vekst

– Airthings kommer med en ny og helt unik teknologi som dekker et eksisterende behov. Vi ser derfor ingen grunn til at ikke Airthings skal vokse fra en topplinje på 210 millioner kroner i år til en topplinje på flere milliarder kroner over de neste 5-10 årene. La oss bare håpe at ikke en av gigantene kjøper selskapet før det når sitt potensial, sier Wang Bjørnsen til Finansavisen.

Analytikeren minner om at Google Nest, Amazon Ring og Ecobee greide å vokse fra null til nesten en milliard dollar i topplinje på 5-7 år på ved å satse på produkter i samme kategori.

– Her er det bare å komme seg ombord før det går opp for markedet hvor bra posisjonert dette selskapet er, avslutter Wang Bjørnsen.

I forkant av børsnoteringen i slutten av oktober ble det gjennomført en emisjon hvor selskapet hentet flere hundre millioner kroner til en tegningskurs på 13,50 kroner. Aksjen stupte raskt til 10 kroner da selskapet ble notert på Euronext Growth.

Taper penger

19. november presenterte Airthings sine tredjekvartalstall. Teknologiselskapet hadde inntekter på 44 millioner kroner, opp fra 29 millioner kroner på samme tid i fjor. Resultat før skatt endte på minus 10,7 millioner kroner, mot et negativt resultat på ni millioner for et år siden. De første tre kvartalene har Airthings tapt drøyt 30 millioner kroner.

På eiersiden finner vi blant annet tidligere toppalpinist Aksel Lund Svindal. Han er også styremedlem i selskapet.