Henter 25 millioner til videoteknologi

90 prosent av Movi Tech-brukerne er i Asia. Investorene er fra Kuwait, Sverige, Danmark og USA. Nå vil bedriften ut i verden med norsk videoverktøy.

Foto: Anders Horntvedt Redigering: Karoline Elgesem
Teknologi

– Tanken er at Movi Tech skal bli plattformen som publisister og utviklere bruker til å lage transaksjonell video. Vi skal være videomotoren for neste generasjon videopublisister og mellommannen overfor sluttbrukeren, sier Lars-Erik Ravn (32), gründer og daglig leder i Movi Tech.

«Movi Player SDK er verdens kraftigste videoavspiller», reklamerer selskapet på nettsidene sine.

«Den gjør brukerne i stand til å interagere og engasjere med innholdet ditt på en helt ny måte. De kan ta på, føle og leve med innholdet», skriver selskapet. 

VIDEOVERKTØY: – Vi ser hva brukerne er interessert i, ned til hver eneste frame, sier Lars-Erik Ravn, gründer i Movi Tech. Foto: Anders Horntvedt

Fikk inn Kuwait-kapital

Selskapet jakter i disse dager 25 millioner i kroner i fersk kapital til videre vekst, og det har allerede fått inn 16 millioner av dem.

Inn på eiersiden har selskapet fått en investor fra Kuwait: Sadita Holding Company har gått inn med 2 millioner kroner.

Investeringen kom i stand gjennom det digitale arrangementet Node by Slush, som er en videobasert versjon av en gründerkonferanse som hver høst arrangeres i den finske hovedstaden Helsinki.

I 2017 hentet selskapet penger til en verdsettelse på 50 millioner kroner, men Ravn vil ikke si noe om prisingen nå.

– Alltid vært opptatt av video

Ravn har økonomiutdanning fra Handelshøyskolen BI, og startet Movi Tech etter å ha vært operasjonsansvarlig i Fusetools. Han var i mange år sentral i miljøet rundt IT-eventet The Gathering, og har jobbet med video i rundt 15 år, først som lek og så profesjonelt.

– Jeg har alltid vært opptatt av video som verktøy, og startet med filming av skateboard og snowboard, sier han.

Han tar frem sin egen mobiltelefon og demonstrerer hvordan brukeren med en eller to fingre kan panorere rundt i et bilde og zoome inn.

90 prosent av brukerne våre befinner seg i Asia, med Kina og Pakistan som to viktige land. Vi har kunder i USA og Europa og regner med å lande en ny kontrakt i Kina snart
Lars-erik Ravn, Movi Tech

– Det samme tilbyr vi med vår avspiller. Du kan stoppe, bla rask gjennom, stoppe på ny og zoome inn i filmen eller videoen. Når brukeren gjør det, genereres veldig interessante data for publisisten, sier Ravn.

– Vi ser hva brukerne er interessert i, ned til hver eneste frame og hvor i bildet brukernes fokus er, samt hvilke objekter de interagerer med. Dette trener vi vår kunstige intelligens med, slik at vi automatisk kan forbedre våre kundenes resultater, legger han til. 

– Satser hardt på e-handel

Sluttbrukeren betaler ingenting for bruken, mens publisisten betaler en månedlig lisens for å få tilgang til plattformen.

Selskapet regner med å ende opp med «noen hundre tusen kroner» i driftsinntekter i 2020. 

– Movi Tech-teknologien kan integreres i mange typer videospillere. Vi satser hardt på netthandelsaktører som bruker video som kommunikasjonsverktøy og nå ønsker seg video som transaksjonsverktøy, sier han.

Movi Tech har avtale med det amerikanske mobilmerket ZmBIZI og Pakistan-baserte Salam Planet, et dansk selskap som drifter et sosialt nettverk for urbane ungdommer i Asia. Kontrakten plasserte Movi Tech på radaren til Sadita Holding Company

– 90 prosent av brukerne våre befinner seg i Asia, med Kina og Pakistan som to viktige land. Vi har kunder i USA og Europa og regner med å lande en ny kontrakt i Kina snart.

Fra før har selskapet flere teknologiveteraner på eiersiden:

INVESTOR: Erik Saastad. Foto: Privat
INVESTOR: David Helgason. Foto: Privat
INVESTOR: Hampus Jakobsson. Foto: Privat
  • Erik Saastad er produktsjef for video og podcast i Schibsted.
  • Promentum er et tidligfase venture-fond med base i København.
  • David Helgason, medgründer i Unity Technologies, som er New York-notert med en verdi på 42 milliarder dollar.
  • Hampus Jakobsson var gründer i The Astonishing Tribe, og regnes som en av Nordens mest aktive investorer med over 100 selskaper i porteføljen. 
  • Bogomil Balkansky er partner i Sequoia Capital, og var sentral i oppbyggingen av VMWare.
INVESTOR: Bogomil Balkansky. Foto: Sequoia Capital

– De ser kraften 

– Grunnen til at disse ressurspersonene har investert i lille Movi Tech, er at de ser kraften i det vi holder på med. Vi endrer definisjonen av hva mobil video er og hva brukeren kan gjøres med det, sier Ravn.

– Hvilke mørker skyer ser du i horisonten?

– Det ene handler om folk. Vi er et lite team, og da er det alfa og omega å få inn de rette personene. Det andre konkurransen. Vi er i et hett space der flere jobber med kommersialisering av video, sier han.