Henter hoder fra Google og Goldman

Tidligere i år ble folk med Facebook og Airbnb på CV-en ansatt i Unloc. Nå forlater folk Google og Goldman Sachs for å jobbe i låsmyggen.

SKAFFER NYE ANSATTE: – Vi har et vanvittig kompetent vekst-team nå, sier Kris Riise (til venstre), daglig leder og gründer i Unloc. Til høyre medgründer August Flatby. Foto: Anders Horntvedt
Teknologi

– Vi har et vanvittig kompetent vekst-team nå, med ekspertise fra noen av verdens beste selskaper. Vi har en utrolig spennende periode foran oss, sier Kris Riise, daglig leder og gründer i Unloc.

Unloc har utviklet en løsning som skal gjøre det like lett å bruke mobiltelefonen til å åpne dører og dele digitale nøkler som å overføre penger med Vipps.

Forretningsideen er at bedriftskunder som forvalter og tilbyr tjenester til bygninger eller som har mye hjemlevering, som budfirmaer og kommunale hjemmetjenester, skal betale for tilgang til det digitale nøkkeløkosystemet gründerne bygger opp.

Rekrutterer fra vekstmiljøer

Det seneste året har Unloc rekruttert nyansatte med bakgrunn fra Silicon Valley. For eksempel var Jesper Vik tidligere program manager i Airbnb. Han er nå global salgsleder.

Unloc har også hentet hoder fra norske vekstmiljøer som Arkwright X og Documaster.

Nå kommer Marcus Hjelleset fra Google.

NYANSATT: Marcus Hjelleset fra Google blir interim Head of Growth. Foto: Unloc

– Han skal hjelpe oss med å optimalisere all vekst, og tiltrer rollen som midlertidig head of growth mens tidligere Facebooker, Anna Hartz Munthe-Kaas er i mammapermisjon, sier Riise.

I Google var Hjelleset ansvarlig for digital strategi og markedsføring for Fortune 500-selskaper, der han blant annet hjalp kunder med å skalere internasjonalt.

– Han er også tidligere gründer, med internasjonal erfaring som spenner seg på tvers av Asia og Europa, opplyser Riise.

I tillegg kommer Fanny Ehrmann fra Goldman Sachs. Hun tiltrer en ny rolle som Strategy & Operations Manager.

NYANSATT: Fanny Ehrmann fra Goldman Sachs blir Strategy & Operations Manager. Foto: Unloc

– Hun skal hjelpe oss med å forstå markedet enda bedre og virkelig sette fart på ekspansjoner, legger Riise til.

Åpner dører for 634.000 medlemmer

Parallelt inngår Unloc et nasjonalt samarbeid med BBL Pivotal, som tidligere var kjent som BBL Datakompetanse. Selskapet ble startet av 43 boligbyggelag i 1999, da de trengte ny IT-løsning for forvaltning av boliger grunnet frykt for systemfeil ved overgangen til år 2000.

Fremover skal BBL Pivotal være samarbeidspartner og distributør av Unloc.

Riise hevder at BBL Pivotal er Norges ledende tilbyder av systemer for boligforvaltning,

– Unloc har vunnet vår hittil største avtale om distribusjon til 10.000 borettslag, 340.000 boliger og 634.000 medlemmer. Det er enormt, synes han.

SKAL JOBBE I DETTE MILJØET: Unloc-teamet. Foto: Unloc

Den nye løsningen skal gi medlemmene muligheten til å åpne dører med mobiltelefonen.

– Samarbeidet med BBL Pivotal er utrolig spennende og ikke minst en strategisk viktig milepæl for oss, fordi det lar oss forenkle hverdagen til nordmenn i mye større skala enn tidligere, legger han til.

Unloc

(Mill. kr)20192018
Driftsinntekter1,00,3
Driftsresultat−8,0−1,7
Resultat før skatt−8,2−1,7
Årsresultat−8,2−1,7
Eiere: Kris Riise (22,8 %), August Flatby (22,8 %), ansatte (11,6 %), MontinJensen (7,5 %), OBOS BBL (6,3 %), Simula Innovation (4,8 %), Urbanium (4,5 %), Arkwright X (3,4 %), Axel Johnson (3,2 %), andre (13,2 %).

– Unlocs teknologi blir i stadig større grad etterspurt av kundene. Vårt fokus har alltid vært å tilby tidsriktige innretninger som gjør hverdagen lettere og ikke bare åpner dører, men nye muligheter for dem, sier Trond Ove Breivik, adm. direktør i BBL Pivotal.

I tråd med de internasjonale ambisjonene etablerer Unloc også datterselskap i Benelux. Selskapet er dermed aktiv i Norge, Sverige, Danmark og Benelux.

UNLOC-GRÜNDER: Kris Riise. Foto: Unloc

Unloc er nå blitt 31 mennesker, og ser for seg å vokse raskt fremover.