<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Apple-fabrikk totalsmadret av rasende ansatte – skader for 60 mill.

En Apple-fabrikk sør i India har blitt ramponert. Selskapet melder om ødeleggelser for flere titalls millioner.

    Publisert 16. des. 2020 kl. 10.36
    Oppdatert 16. des. 2020 klokken 10.44
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 238 ord
    VANDALISME: En Apple-fabrikk i India har blitt påført enorme skader. Skjermbilde: Twitter

    En iPhone-fabrikk i India drevet av Wistron, et Taiwansk selskap, har blitt ramponert. De ansatte mener de ikke har blitt fått betalt lønnen de har krav på, og gikk til drastiske tiltak for å få Apple til å etterforske saken.

    Flere videoer har blitt sluppet på Twitter som viser dramatiske scener og ødeleggelser på fabrikken. Smadrede glasspaneler, overvåkningskameraer som blir knust og veltede biler er bare noe av det de opp mot fem tusen opprørerne stelte i stand.

    Advarsel: Høy lyd i videoen.

    Hendelsen foregikk på fabrikken i Narasapura, om lag 65 kilometer fra Bangalore, sør i India.

    Politiet i den indiske staten har arrestert mer enn 150 av de involverte, ifølge Shivaram Hebbar, statens arbeidsminister. C.N. Ashwathnarayan, statens politimester, fordømmer oppførselen.

    Detaljene rundt hendelsen er ukjente, men indiske kilder mener vandalene var ansatte ved fabrikken og skal ha vært rasende over forsinkede lønninger.

    Wistron har ansatt om lag 10.000 mennesker ved fabrikken i India, og det er estimert at skadene på fabrikken utgjør hele 7 millioner dollar, eller over 60 millioner kroner.

    Selskapet har imidlertid gått ut i en pressemelding og hevdet at skadene har blitt påført av «ukjente som har hatt ukjente intensjoner».  

    Apple har opprettet sak og undersøker forholdene. 

    Satyanand Mukund, sekretær for den indiske handelsorganisasjonen, forteller til CNN at de ansatte jobber 12-timers vakter. Det bryter med indisk arbeidslov. Ifølge Mukund holdt de ansatte en fredfull protest for en måned siden, uten at det fikk konsekvenser.