Har Kahoot-aksjer for over 100 millioner

Thomas Giertsen betalte 3 kroner for sine første Kahoot-aksjer. Etter enorm kursoppgang har komikeren Kahoot-aksjer verdt over 100 millioner kroner.

1.200 PROSENT: Thomas Giertsen startet å kjøpe Kahoot-aksjer til 3 kroner stykket. Fredag handles aksjene til 118 kroner, og Giertsens Kahoot-verdier har passert 100 millioner. Foto: Eivind Yggeseth
Teknologi

«Helt perfekt» er navnet på én av seriene til Thomas Giertsen. Helt perfekt var også tidspunktet for Giertsens kjøp av aksjer i det norske teknologividunderet Kahoot.

Giertsen hadde startet med å kjøpe noen få Kahoot-aksjer til 3 kroner stykket da han i sommerferien 2018 valgte å satse rundt 6 millioner kroner på en aksjepost på 760.000 Kahoot-aksjer. Da lå aksjen i underkant av 6 kroner. 

Kursen steg 50 prosent frem mot utgangen av 2018, men det var først et år senere, i september 2019 at Kahoot-kursen virkelig satte fart

Ved utgangen av 2019 var Kahoot-kursen godt over 20 kroner før den gjennom 2020 har eksplodert, men Giertsen rakk å kjøpe enda litt aksjer før aksjen tok virkelig av. Gjennom 2020 og inn i 2021 har aksjen nådd 118 kroner, og selskapet prises til over 50 milliarder kroner på Oslo Børs.

Pluss 1.200 prosent

Giertsen sitter med 867.000 aksjer i Kahoot gjennom investeringsselskapet Egeberg Holding. Det tilsvarer en eierandel på 0,19 prosent av selskapet. Til sluttkurs torsdag hadde Giertsens aksjer en verdi på rett over 100 millioner kroner - 102,4 millioner for å være nøyaktig.

Regner man en kostpris på innpå 8 millioner kroner betyr det at Giertsen har nesten 13-doblet innsatsen, tilsvarende en avkastning på rundt 1.200 prosent.

Giertsen er fetter av Mamut-gründer Eilert Hanoa som ble adm. direktør i Kahoot i 2019 etter å ha vært styreformann i selskapet siden 2015.

Solgte Feelgood

Thomas Giertsen grunnla produksjonsselskapet Feelgood Scene Film & TV i 2003. Selskapet står bak blant annet «Torsdag kveld fra Nydalen», «Brille», «Hvite gutter» og «Helt Perfekt» - sistnevnte med Thomas Giertsen selv i hovedrollen.

Giertsen eide 74 prosent av selskapet frem til 2010 da han solgte seg ned til 39 prosent. I 2019 solgte han resten av aksjene til TV-kjempen Monday. Det gjorde at humorkongen innkasserte 37 millioner kroner på salget fordelt på hans to selskaper, Egeberg Holding og Lonistar Holding. Feelgood var da priset til 96 millioner.

Aksjeportefølje

Giertsens aksjeportefølje var ved utgangen av 2019 bokført til «bare» 26 millioner kroner. Til Finansavisen uttalte han sommeren 2020:

«Jeg følger med litt, men har veldig respekt for at det er mange folk som er mye flinkere enn meg på det. Det viktigste uansett hva man holder på med er å finne de riktige menneskene å samarbeide med».

Giertsen eide aksjer også i Norsk Finans Holding, B2 Holding og Protector Forsikring i tillegg til 10 prosent av eiendomssatsingen til ex-eiendomsmegler Terje Tinholt. Disse aksjepostene har imidlertid svært lav verdi sammenlignet med Kahoot-aksjene.

Thomas Giertsen hadde i 2019 en ligningsinntekt på 2,5 millioner kroner og en formue på 51,4 millioner.

thomas giertsen
kahoot
breaking
Nyheter
Teknologi
Finans