<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Asiatisk elektronikkgigant har steget mer enn 1300 prosent på ett år

Siden begynnelsen av januar 2020 har Delta Electronics thailandske gren steget mer enn 1300 prosent på Bangkok-børsen.

Publisert 8. jan. 2021 kl. 13.54
Oppdatert 8. jan. 2021 klokken 13.56
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 261 ord
ELEKTRONIKK: Delta Electronics er et teknologikonsern som produserer diverse elektriske komponenter. Foto: Bloomberg

Elektronikkselskapet Delta Electronics (Thailand) plc. har nærmest 13-doblet seg siden begynnelsen av januar 2020, en vekst som har forbløffet både analytikere og selskapet selv, skriver Bloomberg fredag.

Selskapet, som konstruerer elektroniske komponenter til diverse bransjer, har siden 6. januar steget mer enn 1.400 prosent – og har med det steget mer enn noen andre elektronikkselskaper i verden verdt mer enn 500 millioner dollar, ifølge avisen.

Delta har en markedsverdi på Bangkok-børsen på omtrent 30 milliarder dollar, noe som gjør selskapet til et av de største selskapene notert i Thailand.

I løpet av fredagens handel steg selskapet med 27 prosent til 718 thailandske baht, tilsvarende 200 kroner aksjen. Til sammenlikning kunne du i begynnelsen av januar i fjor kjøpt en aksje for 15 kroner.

10 av 11 analytikere anbefaler salg

Ifølge Bloomberg kan den kraftige oppgangen blant annet skyldes at Delta nylig ble med i MSCIs globale standardindekser, eller at selskapet har startet opp en produksjon av komponenter til bruk i elektriske biler.

– Det er en mani over alt som har med elektriske biler å gjøre, selv om det ikke er hovedinntektsgeneratoren, uttalte fondsforvalter Alan Richardson i Samsung Asset til Bloomberg.

Den voldsomme kursoppgangen har ifølge avisen ført til at aksjen har den laveste rangeringen over alle aksjene på SET 100-indeksen, som inkluderer de største børsnoterte selskapene i Thailand. Av de 11 analytikerne som aktivt dekker aksjen, har alle unntatt én analytiker anbefalt salg.

Bloomberg viser også til en oppdatering der selskapet melder at det rett og slett ikke vet hvorfor kursen har steget så mye, og at selskapet vil oppdatere markedet hvis det skulle dukke opp viktig informasjon.