Droneselskap blir folkeaksje

Nordmenn og tyskere elsker droner på børs. Droneselskapet Nordic Unmanned er i ferd med å bli favoritt blant småsparerne.

Publisert 18. jan. 2021 kl. 12.09
Oppdatert 21. jan. 2021 klokken 12.25
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 201 ord
NESTEN DOBLING PÅ EN MÅNED: Siden noteringsdagen er aksjekursen nær doblet fra 18,50 kroner til rundt 35 kroner mandag. Foto: Nordic Unmanned

– Vi tolker økningen i antallet aksjonærer som en stor interesse for Nordic Unmanned og våre muligheter innenfor dronebransjen, og som resultat av at vi er eneste børsnoterte droneoperatør i Europa, fastslår Knut Roar Wiig, daglig leder i Nordic Unmanned   .

Selskapet har gått fra 176 til 2.578 aksjonærer på bare én måned.

Antallet øker stadig: Ifølge en oppdatering på sosiale medier før helgen var antallet 2.319.

Selskapet ble notert på Euronext Growth 15. desember. Siden noteringsdagen er aksjekursen nær doblet fra 18,50 kroner til rundt 35 kroner mandag.

FORNØYD: – Vi er svært tilfredse med at så mange i løpet av kort tid er blitt aksjonær hos oss, sier Nordic Unmanned-sjef Knut Roar Wiig. Foto: Anders Horntvedt

– Vi er svært tilfredse med at så mange i løpet av kort tid er blitt aksjonær hos oss, sier Wiig.

– Får det noen praktisk betydning?

– Det får ingen praktisk betydning for oss, men vi gleder oss over at vi hver dag skal fortsette å skape aksjonærverdier for så mange aksjonærer, svarer Wiig.

Nordnet-aksjonærene sitter på rundt 4 prosent av aksjene i Nordic Unmanned. Andre aksjonærer på topp 20-listen er Clearstream Banking og Commerzbank AG.