Satser på batterier: Venter inntekter innen årsslutt

Thin Film Electronics melder om fremskritt i utviklingen av selskapets batteriteknologi. Første produkt er nå ferdig utformet.

TIL NY FASE: Thin Film Electronics. Foto: Dreamstime
Teknologi

 

Thin Film Electronics har valgt å satse på ultratynne, fleksible og sikre energilagringsløsninger til bærbar elektronikk og sensorer, og har nå lansert den neste fasen i selskapets strategi.

Selskapet går fra å lage teknologiprøver til potensielle kunder til å utvikle spesifikke produkter basert på sin teknologi for solid-state-litiumbatterier (SSLB), og det har nå ferdigstilt utformingen av det første produktet, etter dialog med flere ledende produsenter.

Dette første mikrobatteriproduktet er ifølge selskapet optimalisert for bruksområder som høreapparater, ørepropper og medisinske wearables.

Thin Film venter de første inntektene fra SSLB-plattformen innen utgangen av 2021.

En times tid før børsslutt tirsdag var Thin Film-aksjen opp mer enn 8 prosent.

Ser mot forsvarsindustri

Selskapet venter at deres mikrobatterier vil yte dobbelt energitetthet, opp mot tre ganger så mange ladesykluser gjennom sin levetid samt bedre sikkerhet enn dagens knappe- og myntbatterier.

Selskapet har allerede avtaler med potensielle kunder og partnere om evaluering av teknologien, men varsler ytterligere markedsaktivitet rettet mot flere kategorier, som forsvarsindustrien og andre wearables.

I forbindelse med kommersialiseringsfasen har Thin Film ansatt Louis Golato og Tim Powers, som begge har ekspertise og erfaring fra batteribransjen.