Du bør oppdatere iPhonen din nå

Apple anbefaler alle brukere til å oppdatere sin epleenhet så fort som mulig. 

OPPDATER: Apple anbefaler alle iPhone-brukere å oppdatere til siste versjon av iOS. En feil har gjort at hackere kunne komme seg inn på telefonen. Foto: Dreamstime
Teknologi

Apple oppfordrer iPhone og iPad-brukere til å oppdatere operativsystemene på sine respektive enheter så fort som mulig.

Oppdateringen fikser en sikkerhetsfeil som allerede kan ha blitt utnyttet av hackere.

supportsidene sine skriver selskapet at tre sikkerhetsfeil «kan ha blitt aktivt utnyttet». Epleselskapet går ikke i detalj på hva feilene skyldes og skriver at «Apple vil ikke avsløre, diskutere eller bekrefte noen sikkerhetsfeil før undersøkelser har blitt gjennomført og oppdateringer er tilgjengelige».

Feilen skal ifølge Techchrunch være en del av en kjede med feil, som betyr at en eventuell hacker måtte utnytte flere feil i koden før han kunne kommet inn til dataene i telefonen.

Ifølge Apple selv stammer sikkerhetsfeilen fra WebKit, en søkemotor med åpen kildekode som brukes av Safari og andre iOS-nettlesere. Avsløringene ble rapportert av en anonym researcher, ifølge selskapet selv. 

Sikkerhet skal være topp prioritet hos Apple, men operativsystemet er ikke immunt mot angrep. Tidligere har det blitt funnet flere hull som hackere har kunnet komme seg gjennom. Det tok for eksempel flere måneder før en feil med iOS 13 ble fikset.

Oppdatering til iOS-versjon 14.4 skal ordne problemet og kan lastes ned på Apple-enheter nå. Oppdateringen fikser også en mindre feil med tastaturet og tillater at mindre QR-koder kan bli lest av kameraet.