Millionavtale for Q-Free i Stockholm

Inngår 10-årsavtale med Trafikverket i den svenske hovedstaden. 

FORTSETTER I STOCKHOLM: Q-Free og konsernsjef Håkon Voldall. Foto: Berre
Teknologi

 

Det svenske Trafikverket har inngått en avtale med Q-Free om oppgradering av Stockholms bompengesystem. Avtalen er en såkalt design og bygg-kontrakt, og inkluderer 10 år med service og vedlikehold. Det opplyser selskapet i en børsmelding

Avtalen er verdt 130 millioner kroner, og selskapet venter at mesteparten av dette vil materialisere seg i 2021 og 2022. 

Dagens avgiftssystem i Stockholm ble levert av Q-Free i 2005, og vil nå bli erstattet med ny teknologi som inkluderer en innovativt kameraplattform og oppdatert programvare for automatisk bilskiltgjenkjenning.

– Stockholm har i mange år vært et utstillingsvindu for Q-Frees video tolling-teknologi (elektronisk bompengeinnkreving, journ. anm.) og vil fortsette å være en veldig verdifull og relevant referanse, sier Q-Frees konsernsjef Håkon Volldal i en kommentar.