Infront-gründerne hardt ut mot Rugseth

Mener Rugseths forslag ikke er troverdig, og truer med å trekke seg.

FOR DÅRLIG BUD: For Jens Rugseth. Foto: Siv Dolmen
Teknologi

 

Konsernsjef Kristian Nesbak og CIO Morten Lindeman, som også er grunnleggerne av Infront, sier de vil gå av hvis aksjonær Jens Rugseth får viljen sin. Det kommer frem i en børsmelding onsdag. 

Reaksjonene kommer etter at Rugseth på tirsdag, på vegne av Karbon Invest, og Audun Nordtveit, på vegne av Sole Kapital, arrangerte et møte hvor de la frem deres tanker rundt budet som har kommet på Infront fra Inflexion gjennom selskapet Dash Bidco.

Rugseth mener budet er betydelig lavere enn det burde være, og ser verdier i selskapet som er 5 ganger større enn budet fra Dash Bidco på 34,40 pr. aksje.

Uenige om «break fee»

VIL SELGE: Konsernsjef Kristian Nesbak i Infront. Foto: Eivind Yggeseth

På møtet skal det ha blitt hevdet at Infront-gründerne er forpliktet til å støtte det nåværende tilbudet for å ikke få en merkbar «break fee», og at Nesbak og Lindman er tilbøyelige til å støtte Rugseth. Det skal ha blitt hevdet på møtet at det ikke var kjent hva som var gründernes holdninger til Rugseths forslag. 

Gründerne Nesbak og Lindman er derimot onsdag morgen tydelige på at det ikke kommer noen «break fee» hvis Infront fortsetter å være børsnotert, og sier at de har vært veldig tydelige ovenfor Rugseth om deres motstand mot hans forslag. 

– Vi støtter ikke Mr. Rugseths forslag, ettersom vi ikke ser det som troverdig, og hvis han når frem, vil vi trekke oss fra våre stillinger i selskapet, skriver gründerne i børsmeldingen. 

Gründerne sier videre at de mener Rugshet ikke kommer med noen nye ideer for hvordan selskapet skal videreutvikles, foruten om utskiftninger i styret og utstedelse av ny egenkapital.

Infront-aksjonærene har frem til 15. februar å bestemme seg om de vil akseptere budet fra Infexion.