Komponentmangel hindrer vekstmulighetene

Nordic Semiconductor slår egen guiding med en omsetningsvekst på 53 prosent, men komponentmangel begrenser vekstmulighetene i 2021.

LA FREM TALL: Konsernsjef Svenn-Tore Larsen i Nordic Semiconductor. Foto: Iván Kverme
Teknologi

 

(Saken oppdateres)

Nordic Semiconductor rapporterte en omsetning på 127,1 millioner dollar i 4. kvartal, det vil si en vekst på 53 prosent fra samme periode i 2019. Selskapet hadde på forhånd indikert en omsetning på opp mot 125 millioner dollar.

SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen

Bluetooth-omsetningen økte med 49 prosent til 97,6 millioner dollar, mens bruttomarginen økte til 52,7 prosent fra 51,6 prosent.

Nordic Semiconductor EBITDA økte med 120 prosent til 26,7 millioner dollar.

– Vi har sett økende ordreinngang i hele 2020. Det vitner om rask teknologiadopsjon og sterk etterspørsel i akke markeder, både fra de største kundene og i resten av markedet, sier konsernsjef Svenn-Tore Larsen i en kommentar. 

– Samtidig har vi også sett økende belastning i leveranseapparatet i semiconductor-markedet, og en midlertidig begrenset tilgang på wafere betyr at vi ikke fullt ut kan dra nytte av det sterke markedet inn i 2021, sier Larsen.

På grunn av høy etterspørsel var Nordic tidlig på plass med å legge inn wafer-ordre slik at produksjonen kunne økes betraktelig. Selskapet er blitt informert av deres hovedleverandør i Taiwan om leveransebegrensninger i 2021, og dagens prognose på wafer-leveranser tilsier at Nordic kan øke produksjonen med minst 25 prosent fra 2020 til 2021.

Nordic Semiconductor sier de forventer en omsetning på mellom 130 og 140 millioner dollar i 1. kvartal. Problemene med tilgang på wafere forventes å toppe seg i 2. kvartal, skriver selskapet i kvartalsrapporten.

Nordic Semiconductor

(Mill. USD)4. kv./204. kv./19
Driftsinntekter127,183,1
Driftsresultat18,65,4
Resultat før skatt16,75,3
Resultat etter skatt19,34,4

Nordic Semiconductor

  • Norsk elektronikkprodusent med hovedkontor i Trondheim. 
  • Konsernsjef er Svenn-Tore Larsen. 
  • Produserer integrerte kretser til bruk i trådløs teknologi og Tingenes internett. 
  • Etablert i 1983 av de fire NTNU-studentene Trond Sæther, Frank Berntsen, Jan Meyer og Oddvar Aaserud. 
  • Største aksjonærer er Folketrygdefondet og Accelerator LTD.